Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

SOS Lacurile Gheorgheni

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

Duminică, 31 Martie 2013, începând cu ora 12:00, Cărturești Cluj te invită vernisajul expoziției SOS Lacurile Gheorgheni.

Expoziția reuneşte planşe realizate de studenţi arhitecţi pentru un concurs de peisagistică având ca temă propuneri de reamenajare a zonei lacurilor din cartierul Gheorgheni, aflate imediat în vecinătatea Iulius Mall Cluj. Lucrărilor studenţilor li se adaugă propunerile arhitectului Vasile Mitrea pentru cel mai mare parc al orașului, Parcul Est.

Evenimentul, o iniţiativă comună a Facultăţii de Arhitectură și Urbanism din Cluj şi a campaniei SOS Lacurile Gheorgheni, îi va avea ca invitaţi pe Rodica Codoreanu, Adrian Costina, Marian Lazăr şi Vasile Mitrea şi va fi moderat de Adi Dohotaru. Publicul și invitații sunt chemați să dezbată cele mai potrivite metode de a exercita presiuni civice și culturale asupra instituțiilor publice, astfel încât Lacurile Gheorgheni să redevină un bun comun al clujenilor.

Organizatorii au gândit şi o modalitate de deschidere a evenimentului care trage un semnal de alarmă asupra mizei sale: apropierea de Cărtureşti se va face printr-un marş de protest ca va porni începând cu ora 11:30 din faţa Consiliului Judeţean Cluj, care va include şi porţiunea de stradă deloc pietonală care mărgineşte lacul de lângă Iulius Mall Cluj.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.