Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Shannon Bool – Das Gitter

Data
Loc
Fabrica de Pensule Cluj-Napoca

Vineri, 1 Aprilie 2011, începând cu ora 18:00, Fabrica de Pensule Cluj-Napoca te invită la vernisajul expoziției Shannon Bool – Das Gitter.

Peles Empire prezintă prima expoziție solo în România a lui Sannon Bool. Shannon Bool este o artistă canadiană care trăiește în Berlin. Das Gitter este o compoziție adaptabilă la mediu, formată din bări de metal de la tavan până în podea, care s-a dezvoltat din sculpturile de bări de striptease ale lui Shannon Bool, folosind același limbaj al colajului pentru a destabiliza o citire a spațiului bazat pe putere.

Das Gitter este contectată cu un proiect la care Bool a lucrat pe parcursul ultimelor luni – un desen pe perete puternic decorativ pe care îl realizează cu femei din JVA Pankow, o mică închisoare de femei din Berlin. „The Imprisoned Drawing” ancorează arhitectura burgeză a închisorii umplând un zid mare, curbat cu un model de tapet de la Wiener Werkstatt, care este conturat și apoi pictat cu mâna. „The Imprisoned Drawing” citează cât și accesează procese gemene de producție, precum Atelier Martine a lui Paul Poiret, unde designerul a fondat o școală de design pentru fete, pentru a crea modele art deco naive și frumoase. Das Gitter reflectă câteva dintre exercițiile spațiale din „The Imprisoned Drawing”. Elementele din oțel și alamă sunt lustruite pentru a indica frumusețea materialității lor și pentru a atrage atenția asupra potențialului fanteziei sau fetișării ideii de a fi ‚închis’. Funcțiunea este astfel ștearsă prin actul de a cola bări de metal ca un model.

Peles Empire, etaj I

pelesempire.com / pelesempire@gmail.com

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.