Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Serile Filmului Gay

Data
Access
gratuit
Loc
Cluj-Napoca

Peste 70 de filme din toate colţurile lumii se vor proiecta la Cluj-Napoca între 11 şi 17 Octombrie 2010 în cadrul festivalului Serile Filmului Gay.

Acest eveniment a ajuns la cea de-a şaptea ediţie şi este recunoscut ca festival cultural de film de talie internaţională în directoarele de profil.

Într-o ţară cu cei mai mulţi cetăţeni care nu vor să aibă de-a face cu homosexualii şi romii (conform Fundamental Rights Agency a Uniunii Europene), festivalul îşi propune să transmită în mod corect şi eficient un mesaj de deschidere către diversitatea culturală şi acceptarea valorilor individuale.

Pentru a realiza acest lucru, în programul întregului festival vor fi incluse competiţii de filme artistice cu tematică LGBT, o acţiune de lansare a sute de baloane cu heliu, Să colorăm împreună cerul Clujului! (expoziţii, spectacole, dezbateri publice, acţiuni de outreach precum şi o acţiune ecologică), Noi nu suntem împotriva naturii!, precum şi o demonstraţie culinară.

Festivalul se va încheia şi în acest an cu Gala Premiilor Gay din România, eveniment care oferă recunoaştere personalităţilor vieţii publice care s-au implicat sau au sprijinit comunitatea LGBT din România.

Pentru această ediţie, organizatorii şi-au propus extinderea acestui eveniment prin dezvoltarea de parteneriate cu instituţiile reprezentative ale statului, locale şi centrale, care ar trebui să fie autorităţi recunoscute spre multiculturalitate şi acceptare a diversităţii, precum şi ca garant al Constituţiei şi ale principiilor de toleranţă şi non-discriminare.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.