Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Seară de Lectură Lusofonă

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

Joi, 19 Ianuarie 2011, începând cu ora 19:00, Cărturești Cluj te invită la o Seară de Lectură Lusofonă.

Studenți de la Facultatea de Litere îl vor omagia joi pe scriitorul angolez José Eduardo Agualusa, în cadrul unei seri de lectură dedicate literaturii de expresie portugheză. Tinerii vor citi, în limbile română și portugheză, fragmente din romanul Vânzătorul de trecuturi.

Unul dintre participanți va câștiga, prin tragere la sorți, volumul în limba română, oferit de Editura Leda, cea care a publicat prima traducere românească din opera scriitorului angolez.

Seara dedicată lui José Eduardo Agualusa, unul dintre cei mai importanți scriitori africani contemporani de expresie portugheză, se înscrie într-o serie de activități lunare de promovare a literaturii portugheze și de expresie portugheză în trei librării din Cluj: Cărturești, Humanitas și Librarium Book Corner. Până acum au mai fost organizate seri literare dedicate scriitorului José Saramago, laureat portughez al premiului Nobel pentru literatură și poetului Fernando Pessoa, figură reprezentativă a literaturii portugheze.

Acțiunea romanului Vânzătorul de trecuturi se concentrează în jurul personajului Félix Ventura, care şi-a ales o meserie cel puțin bizară: vinde trecuturi false. Clienţii săi, oameni de afaceri prosperi, politicieni, generali, au un viitor asigurat, dar le lipseşte un trecut bun. Félix le confecţionează o genealogie de lux, amintiri fericite, le oferă fotografii ale unor fictivi strămoşi iluştri, iar viaţa îi merge de minune. Într-o noapte, în casă apare un străin misterios, în căutarea unei identităţi angolez și atunci, ca într-un vârtej, trecutul invadează prezentul şi imposibilul devine real.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Portugheză și Centrul de Industrii ale Limbii de la Facultatea de Litere în parteneriat cu librăria Cărturești Cluj și Editura Leda.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.