Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Sărbătoarea Mărţişorului

Data
Access
gratuit
Loc
Cluj-Napoca

Sărbătoarea Mărţişorului – sărbătoarea tradiţională a românilor este de acum nu doar cunoscută peste ocean, în oraşul înfrăţit Rockford, Illinois, dar şi aşteptată în cel de al treilea an în care ea se organizează.

Comitetul pentru Oraşe Înfrăţite al oraşului american Rockford, Illinois, organizează în acest an Luna Mărţişorului, printr-o serie de activităţi menite să continue familiarizarea prietenilor noştri din acest oras înfrăţit cu tradiţiile româneşti, prin degustarea preparatelor culinare tradiţionale şi prin spectacole folclorice autentice.

În Rockford o parte vor ajunge o parte dintre mărţişoarele confecţionate de copii de la grădiniţe, şcoli, licee care vor participa la cea de a treia ediţie a Festivalului Mărţişorului, de pe 25 Februarie 2011.

Partenerii Primăriei în acest festival Festival al Mărţişorului sunt Inspectoratul Şcolar, Şcoala Internaţională Cluj şi Iulius Mall.

Festivalul are două componente: una de concurs de artă plastică care se desfăşoară în şcoli şi grădiniţe.

Concursul de arte plastice are ca marele premiu o vacantă de trei săptămâni în Rockford în vara acestui an.

De asemenea, vineri, 25 Februarie 2011, începând cu ora 14:00, va începe Atelierul decreaţie mărţişoare la Scoala Internaţională, la care vor participa echipe copii şi elevi din toate grădiniţele şi şcolile clujene care doresc.

Copiii îşi vor putea valorifica creaţiile la târgul de mărţişoare care va avea loc la un alt partener consacrat al proiectului, Iulius Mall Cluj, pe 26 februarie.

Participanţii se pot înscrie până luni, 22 Februarie 2011, ora 15:00, iar mai multe detalii pot afla accesând site-ul ScoalaInternationala.ro.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.