Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Sara Crăciunului nost’

Data
Loc
Casa de Cultură a Studenților (Cluj-Napoca)

Miercuri, 8 Decembrie 2010, începând cu ora 20:00, la Casa de Cultură a Studenților, Asociația Focul Viu aduce obiceiurile tradiționale maramureșene în centrul Clujului prin intermediul unui concert caritabil de colinde.

Concertul este organizat cu scopul de a strânge fonduri pentru reconstrucția Centrului de zi Sf. Maria, al APAHNP Cluj, care se ocupa din anul 1995, cu multa răbdare și dăruire de tinerii cu dizabilități intelectuale.

Evenimentul reunește cele mai frumoase aspecte ale tradițiilor maramureșene: portul lor specific, meșterii populari care-și vor prezenta realizările împreună cu muzica tradițională inegalabila, care-i însoțește pe maramureșeni în toate momentele importante ale vieții lor. Colinde, hori, jocuri și obiceiuri maramureșene, toate acestea vor fi elementele centrale pentru evenimentul din 8 decembrie. Dintre artiștii care vor fi prezenți pe scena Casei de Cultură a Studenților menționăm:

  • Petreușii – Stefan și Andrei Petreuș (tata si fiu), originari din satul Glod
  • Ioan Pop și Grupul Iza, din Hoteni
  • Ion de la Cruce cu ceata de colindători din Poienile Izei
  • Colindătorii din Vadu Izei
  • Ansamblul Asociației Maramureșenilor din Cluj si Maria lese
  • Tinerii de la Centrul de zi Sf. Maria

Accesul la eveniment se face pe baza de invitație. Informații sau invitatii puteți obține la sediul Centrului de zi Sf. Maria, strada Milton Lehrer, numărul 18 (Piața Cipariu) – telefon + 0264 414 022 sau +4 0749 122 734.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.