Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Rockabilly Picture Show

Data
Access
15 lei
Loc
Cinema Victoria Cluj-Napoca

Vineri, 10 Februarie 2012, începând cu ora 21:00, Cinema Victoria şi Torso Booking vă invităîn incinta Cinematografului Victoria, la un nou concept de eveniment ce va combina o proiecţie cinematografică de excepţie cu un live-act, urmat de un afterparty.

Prima ediţie din această serie ne va transpune în febra anilor ’50- ’60, in apogeul mişcării Rockabilly/surf/garage – oldschool rock’n’roll.

Ideea pe care se bazează acest nou concept uneşte Cinematograful Victoria, aşa cum îl ştiaţi, cu un live-act şi se sprijină pe dorinţa noastră de diversitate în peisajul încă sărăcăcios al evenimentelor alternative clujene. Dorim să oferim publicului posibilitatea de a gusta o altfel de îmbinare a celor mai influente arte: filmul şi muzica. Oferim acest eveniment publicului larg, pe care îl încurajăm să adopte stilul vestimentar rock’n’roll, cu menţiunea ca locurile vor fi limitate!

Proiecţia va fi una de referinţă pentru curentul anilor ’50: REBEL WITHOUT A CAUSE (în regia lui Nicholas Ray, 1955), avându-l ca protagonist pe unul dintre simbolurile tânărului noncoformist – actorul James Dean, în penultimul său rol. Publicul va avea parte, dupa proiecţie, de un concert live în holul cinematografului: Catrhythm.

Locurile vor fi limitate, biletele putând fi achiziţionate în avans de la Cinema Victoria!

Catrhythm este prima trupă de rockabilly din România. Alcătuit sub formă de cvartet grupul scoate în evidenţă vocea veritabilă a carismaticei vocaliste. Chitara, contrabasul şi bateria desavarşesc un tablou muzical autentic al anilor ’50.

Catrhythm vă propune un cocktail de rockabilly cu o aromă fină de Jump Blues. Astfel îi veţi putea auzi pe Janis Martin, Wanda Jackson, Johnny Burnette, Don Woody, Tommy Steel, Etta James, Ruth Brown şi mulţi alţii.
În primele saptămâni de la alcătuire au apărut la televiziunea locală precum şi în show-ul lui AG Weinberger’s, Acadeaua.
Primul lor demo reuneşte 16 piese de un rockabilly autentic iar un al doilea album este deja pe drum. În scurt timp de la formare au cântat pe scene din Cluj, Bucureşti, Braşov, Deva.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.