Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Repair Cafe jucării

Data
Loc
Cluj-Napoca

Sâmbătă, 22 Aprilie 2017, începând cu ora 10:00, Asociația Părinte înFlorești te invită la spațiul Dai și Iei unde va avea loc conferința intitulată Repair Cafe jucării.

Conceptul Repair Café a apărut în 2009 în Olanda, fiind formulat de Martine Postma, în acea vreme jurnalist și publicist în Amsterdam. În 2010, Martine a înființat Fundația Repair Café (Repaircafe.org). Această fundație oferă sprijin grupurilor locale din întreaga lume care doresc să înființeze propriul lor Repair Café. Fundația susține, drept urmare, și Repair Café Cluj, lansat de Casa de Cultură Permanentă în cadrul programului Orașul Vizibil 2015.

Repair Café Cluj doreşte să devină o rețea de spații sociale și economice de incurajare a cooperării și de răspândire a culturii consumului sustenabil de resurse și energie. Este un proiect al asociaţiei Cercul Social. In prezent, “Cercul Social” derulează mai multe proiecte de modelare teoretică și practică de sisteme economice circulare, atât in ceea ce privește reducerea risipei in gestionarea resurselor materiale disponibile in orașul nostru cât și in dezvoltarea de modele economice noi, care să permită cât mai multor concetățeni accesul la tehnologii inovative de producție materială și socială.

Proiectul comunitar ‘ Dai și Iei ‘ reprezintă o inițiativă a Asociației Părinte inFlorești de inchegare a comunității, de incurajare a reutilizării obiectelor și de reducere a consumerismului, prin oferirea unui spațiu către membrii asociației in care aceștia au posibilitatea să obțină lucruri sau servicii de care au nevoie, oferind in schimb servicii sau obiecte proprii pe care nu le mai utilizează. Ideea acestui spațiu comunitar pornește de la nevoile de bază ale unei familii, aflate in permanentă schimbare și de la dorința creării unei ‘familii’ lărgite, in care domnește increderea iar obiectele comune sunt generos si armonios impărțite.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.