Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Recital de chitară flamenco

Data
Access
10 lei
Loc
La Perne Cluj-Napoca

Sâmbătă, 17 Octombrie 2015, începând cu ora 20:00, La Perne Cluj-Napoca te invită la un recital de chitară flamenco susținut de Varga András.

​În program vor fi stiluri tradiționale de flamenco ca solea, tangos, alegrias dar și piese proprii. Vom avea o seară cu atmosfera mediteraneană a chitării flamenco.

Andras Varga este un chitarist de flamenco, compozitor și artist vizual. Deşi a absolvit Academia de Arte Vizuale „Ion Andreescu” din Cluj, dorinţa lui de a se exprima prompt, prin muzică, și prin sonorităţile chitarei flamenco s-a dovedit mult mai puternică decât lumea vizualului. Această dorinţă de a crea o lume muzicală l-a obligat să studieze ca autododidact chitara din 1990 până când a reuşit să formeze primul grup muzical, grupul GUADALQUIVIR (1994). Era primul trio de chitară din România cu un repertoriu propriu în care erau incluse și piese de flamenco tradiţional. Formaţia a dat numeroase spectacole în ţară şi străinătate. În același timp,artistul Andras Varga, compune muzică pentru teatru-dans. Din 2001 până în 2003, Andras Varga acompaniază ca şi chitarist flamenco dansatoarea Lippai Andrea, luând parte la înfiinţarea trupei „Latidos”. În 2004 înfiinţează grupul VERDE DEL MAR la Budapesta,o formaţie clasică de flamenco cu două dansatoare, un cântăreţ, doi chitarişti si doi palmero care au ajuns să participe și la FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FLAMENCO din Bratislava în 2005. Din 2006 Verde del Mar se transformă într-un grup muzical care cântă în majoritate piesele compuse de Varga Andras (verdedelmar.hu), piese care se caracterizează printr-o atmosferă ambientală apropiată de lumea fado-ului, dar inspirată si din limbajul nuevo flamenco, stil ce se cântă la ora actuală la chitară flamenco. Din anul 2008 artistul Andras Varga susține concerte solistice si expozitii personale, colaborând cu teatre si alti interpreti de muzică în diferite proiecte artistice

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.