Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Premiile Festivalului de foarte scurt metraj TRÈS COURTS 2011

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

Festivalul de foarte scurt metraj Très Courts este organizat anual în luna mai şi cuprinde peste 100 de filme de maxim 3 minute grupate în mai multe selecţii.

A XIII-aa ediţie (a V-a în România) a avut loc in perioada 6-9 mai anul acesta în 70 de oraşe din lume, dintre care 25 de oraşe din România. În ţara noastră, în Slovacia, în Moldova şi în Ungaria festivalul este coordonat de Centrul cultural francez din Cluj şi este susţinut de Orange.

Festivalul a adunat un public de aproape 10.000 de spectatori în România dintre care 7000 au votat pentru filmele aflate în competiţia internaţională şi în competiţia româneasca. În urma votului lor s-a decis câştigătorul premiului publicului din România, care anul acesta a coincis cu opţiunea juriului naţional. Marele câştigător al selecţiei româneşti de anul acesta este Alexei Gubenco cu filmul de animaţie Vive la crise! (Trăiască criza).

Au fost acordate şi două menţiuni pentru My homemade sunset de Lazar Cercel şi pentru Planet Ro 2012 realizat de Csont Zsombor şi Török Tihamér, precum şi o menţiune specială a Centrului cultural francez pentru filmul Le Cri realizat de Mirel Bran.

Premiile selecţiei româneşti constau în trofee, telefoane mobile Sony Ericsson Xperia X8 oferite de Orange, sponsorul naţional al festivalului, o călătorie de două zile la Cluj în timpul festivalului de film Transilvania oferită de Centrul cultural francez pentru a le permite tinerilor realizatori să cunoască profesionişti din domeniul audiovizual din Romania şi din străinătate, invitaţii la filme TIFF şi participare gratuită la formările din domeniul audio-vizual organizate de Centrul cultural francez.

Cărturești Cluj te invită să vizionezi filmele premiate anul acesta la Festival des Très Courts şi să îi cunoaşteţi pe câştigătorii români la decernarea premiilor Très Courts – selecţia românească, care va avea loc joi, 9 Iunie 2011, începând cu ora 19:00.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.