Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Premiile EducaTIFF – Tineri critici de film

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

În perioada 21 mai – 12 iunie 2011, pe lângă programul de proiecţii de filme şi dezbateri, EducaTIFF a provocat elevii clujeni cu o competiţie locală, adresată claselor II-XII, EducaTIFF – Tineri Critici de Film.

Competiţia a invitat copiii şi tinerii să îşi exprime critic punctele de vedere despre filmele vizionate, printr-o formulă consacrată – cronica de film. Prima etapă s-a încheiat în 1 iunie, cu anunţarea oficială a nominalizaţilor, selectaţi de un juriu format din membrii ai echipei EducaTIFF. Toţi elevii nominalizaţi au intrat în etapa a doua de scriere de cronici de film, urmând ca laureaţii să fie desemnaţi de un juriu independent alcătuit din criticii de film Nagy Boglárka, Laurenţiu Brătan şi Andrei Rus.

Competiţia a fost o premieră pentru elevi şi pentru profesorii lor deopotrivă, bucurându-se de un imens interes din partea unităţilor şcolare şi a organizaţiilor nonguvernamentale clujene. Competiţia a fost deschisă tuturor elevilor elevilor între 8 şi 18 ani, care au participat la programele EducaTIFF de educaţie cinematografică.

Pentru nominalizaţi, EducaTIFF a organizat un workshop de critică de film, special dedicat lor în cadrul TIFF, susţinut de criticul de film Mihai Fulger, membru al Asociaţiei Criticilor de Film, parte a Uniunii Cineaştilor din România, şi al Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI).

Juriul independent va desemna câte un laureat pentru fiecare categorie de vârstă, pe baza cronicilor de film pe care elevii nominalizaţi le-au scris despre filmele din programul EducaTIFF din perioada 3-5 iunie. Pe lângă premiile juriului, se vor oferi premii speciale, printre care cel oferit de Librăria Cărtureşti Cluj şi EducaTIFF şi cel oferit de Centrul Cultural Francez Cluj-Napoca.

Premiile pentru laureaţi sunt oferite de Librăria Cărtureşti Cluj, Librarium Book Corner Cluj-Napoca, de editurile IDEA design & print, Litera şi IBU Publishing House, de Dilematix şi FILMMENU şi de Transilvania Film.

Ceremonia de premiere are loc la Librăria Cărtureşti Cluj în data de 11 Iunie 2011, începând cu ora 11:00.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.