Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Povești vieneze

Data
Loc
Academia de Muzică Gheorghe Dima

Joi, 3 Noiembrie 2016, începând cu ora 19:00, Academia de Muzică Gheorghe Dima te invită la recitalul de pian intitulat Povești vieneze susținut de Nicolae Dumitru (București).

Nicolae Dumitru (născut la Bucuresti, în 1968), a studiat pianul în particular cu Sonia Rătescu, iar apoi, cu maestrul Dan Mizrahy. Sub îndrumarea acestuia, artistul a debutat în 1987 pe scena Ateneului Român, unde a interpretat Concertul în La major KV 488 de Mozart, acompaniat de Orchestra de Cameră a Medicilor, dirijată de regretatul Ermil Nichifor.

Nicolae Dumitru a fost stagiar al Colegiului “Gnessin” din Moscova, iar apoi, a devenit absolvent al Academiei Ruse de Muzică “Gnessin”, la clasa maestrului emerit Mihail Sayamov. Sub conducerea acestuia, a parcurs și studiile postuniversitare în perioada 1998 – 2001. După întoarcerea în țară, din ianuarie 2002 și până în prezent, pianistul a evoluat pe scenele principalelor filarmonici din țară, desfășurând, în paralel, numeroase lecții deschise, cursuri de măiestrie și workshop-uri la Liceele de Muzică din orașele unde a avut concerte și recitaluri. Pe scena europeană a fost aplaudat în recitaluri la Stockholm, Viena, Baden am Wien, iar în 2008 a realizat, la invitația Institutului Cultural Român, un turneu dedicat centenarului ,,Sigismund Toduță” la Lisabona, Madrid, Barcelona, Budapesta, Veneția, Roma.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.