Orașul Cluj-Napoca

Muncește!

Implică-te! Cluj în imagini

Photo Maraton Cluj

Data
Access
gratuit
Loc
Cluj-Napoca

În perioada 29-31 Iulie 2012, în Cluj-Napoca va avea loc Photo Maraton Cluj, ediția I.

Atelierul de Fotografie este un centru de artă fotografică care include studio, sală de cursuri, fotoclub și spatiu expozițional, fiind un loc în care sau prin intermediul căruia se desfășoară o serie de activități culturale: cursuri de fotografie, cursuri de editare, work-shop-uri pe diverse teme, expoziții, proiecții. Astfel, Atelierul de Fotografie este locul potrivit pentru a construi o tradiție în domeniul artei fotografice fiind bine veniți atât fotografi cu experiență, cât și amatori sau începători într-ale fotografiei.

Photo Maraton Cluj este o competiție fotografică organizată de Atelierul de Fotografie în parteneriat cu F64 și coordonată de Marius RUS, fotograf și formator acreditat CNFPA. Scopul acestui eveniment este să promoveze principiile pe care și le impropriază promotorul acestui eveniment: să construiască o tradiție în domeniul educației profesionale continue în domeniul fotografic și să ofere atât mediului artistic din Cluj și din țară, cât și publicului larg artiști fotografi talentați care să acopere o arie largă de genuri fotografice: portret, fotografie de modă, fotografie de stradă, instantaneu, fotoreportaj, peisaj, fotografie publicitară… Astfel, competiția Photo Maraton Cluj are ca prim obiectiv construirea unei astfel de comunități. În al doilea rând, are ca obiectiv oferirea mediului fotografic de informații valide obținute de la profesioniști în domeniu. În al treilea rând, unul dintre elementele care duce la construirea de buni profesioniști este dezvoltarea personală. Prin regulamentul ei, aceasta competiție promovează comunicarea și socializarea și, implicit, oferă o oportunitate de dezvoltare personală.

Concursul se organizeaza pe două linii: Canon și Nikon. Fiecare linie de concurs este formată din cinci echipe a câte patru concurenți în fiecare echipă. Astfel, vor fi in total zece echipe (cinci echipe Canon și cinci echipe Nikon) și 40 de participanți (20 de participanti în echipa Canon și 20 de participanți în echipa Nikon).

Program

  • 16-27 Iulie 2012 / înscrierile în concurs în functie de regulamentul de participare;
  • 29 Iulie 2012, între 10:00 și 12:00 / training participanți (comunicare în echipă și training în legătură cu aparatura folosită);
  • 29 Iulie 2012, între 13:00 și 19:00 / concurs desfășurat în baza regulamentului;
  • 30 Iulie 2012 / descarcărea și discutarea imaginilor + trimiterea lor către organizatori pentru a putea fi analizate de către juriul selectat de Atelierul de Fotografie;
  • 31 Iulie 2012, ora 19:00 / întâlnire cu toți participanții la Atelierul de Fotografie, anunțarea câștigătorilor și oferirea premiilor.

Înscrierea la Photo Maraton Cluj se face prin e-mail la adresa atelieruldefotografie@yahoo.com.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.