Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Pământ, Apă, Aer, Foc – Simbolismul Elementelor Naturii

Data
Access
gratuit
Loc
Cluj-Napoca

Sâmbătă, 30 Aprilie 2011, începând cu ora 16:00, Centrul Cultural Noua Acropolă Cluj (Bulevardul 21 Decembrie 1989, numărul 60, apartament 19) te invită la conferința Pământ, Apă, Aer, Foc – Simbolismul Elementelor Naturii.

Conferenţiar: Mirela MIRCEA.

Simbolurile sunt expresia capacităţii fiinţei umane de a da formă unor idei. Unele dintre ele se referă la activităţile noastre de zi cu zi, ne permit comunicarea dincolo de graniţe lingvistice şi sintetizarea cunoştinţelor în formule ştiinţifice sau imagini artistice. Din vasta colecţie de simboluri create de om se remarcă prin durabilitate şi universalitate cele născute din nevoia de a ne reprezenta invizibilul, de a înţelege mai bine şi a avea o expresie fizică pentru realităţile psihologice, morale sau spirituale. În această categorie se încadrează şi simbolismul elementelor naturii. Tradiţiile vechi ale umanităţii afirmă că întreaga noastră ambianţă materială poate fi înţeleasă pe baza celor patru mari elemente ale Naturii (Pământ, Apă, Aer şi Foc) şi astfel se explică şi bogăţia de simboluri legate de ele.

Vă propunem aşadar o incursiune în moştenirea simbolică a civilizaţiilor umane, pentru a constata, pe de o parte, bogăţia şi varietatea sa, dar, mai ales, pentru a descoperi asemănările de esenţă între sistemele de simboluri şi o aceeaşi căutare a omului pe toate meridianele: încercarea de a descifra simbolul, de a înlătura vălul care ascunde privirii realitatea profundă a lucrurilor şi fiinţelor.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.