Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Oo!

Data
Access
12/17
Loc
Fabrica de Pensule Cluj-Napoca

Sâmbătă, 4 Decembrie 2010, începând cu ora 18:00, Teatrul Independent Sala Mică prezintă spectacolul Oo!, după Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija, produs de Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, într-o reprezentaţie specială la Cluj, la sediul din incinta Centrului Cultural Fabrica de Pensule.

Oo! este o creaţie colectivă inspirată de Punguţa cu doi bani de Ion Creangă, care a avut premiera absolută în cadrul Festivalului Naţional de Teatru din 2007, jucându-se permanent de atunci. Din distribuţie fac parte actorii Nora Covali, Ecaterina Hîţu, Cătălina Eşanu, Irina Ivan, Alina Leonte, Cezar Antal, Daniel Beşleagă, Ionuţ Cucoară, Dragoş Ionescu şi Tudor Tăbăcaru.

Spectacolul exploatează sensurile de subsol ale poveştii lui Creangă, cele cu încărcătură erotică, fără să cadă însă în trivial. Dimpotrivă, echipa de actori calibrează intriga în aşa fel încât Oo! să poată fi caracterizat un spectacol pentru adulţi, dar nu unul interzis minorilor.

Intitulat Oo! (o ironie la adresa provocării reprezentate de acest plural, care mai dă şi astăzi bătăi de cap comercianţilor atunci când trebuie să afişeze preţul perisabilei mărfi), spectacolul exploatează mai ales subtextul poveştii, cel uşor licenţios, mutând accentul de pe cei doi bănuţi din punguţă pe ouăle pe care bietul cocoş ar trebui să le producă şi pe rostul lor în lume. Până la aplauze, povestea e spusă integral, doar că pe parcurs i s-a mai adăugat pe ici, pe colo, câte o plombă intertextualistă; care n-o încarcă, nici nu-i alterează spiritul, o face doar mai suculentă, îi subliniază potenţialităţi pe care numai adulţii le pot sesiza, arătând că poate fi citită şi astfel. Echipa jonglează cu înţelesurile păţaniilor pe care le trăiesc ficţional Moşul/Baba, Cocoşul/Găina, arătându-ne ce trebuşoară grozavă a isprăvit marele nostru povestitor, a scris criticul Oltiţa Cântec despre spectacol.

Oo! a fost jucat cu un notabil succes de public în toată România, obţinând numeroase premii, între care Marele Premiu şi Premiul pentru Regie la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi (2008).

Reprezentaţia de la Cluj este organizată în parteneriat cu Compania Agressione şi Lecom.

Acestea pot fi cumpărate de la Sala Mică şi Galeria Quadro, str.Napoca 2-4.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.