Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Novum Generatio

Data
Loc
Cluj-Napoca

Miercuri, 16 Noiembrie 2016, începând cu ora 19:00, la Cluj-Napoca va avea loc festivalul intitulat Novum Generatio, ediția a VI-a.

Manifestarea, care propune recitaluri solo, concerte de muzică de cameră, concerte ale tinerelor talente, este un eveniment de anvergură conceput ca unul intercultural, pe fondul unui dialog interetnic și internațional, prin intermediul căruia dorim să aducem o contribuție originală în îmbunătățirea unor aspecte problematice din domeniul chitaristic.

Primul concert al festivalului va fi o premieră din mai multe puncte de vedere, deoarece pentru prima oară se va auzi în cadrul Festivalului un concert de rock simfonic, compozițiile formației Monyo Projekt din Ungaria, acompaniată de orchestră simfonică, dirijată de Werner Gábor.

Prin organizarea acestui eveniment, principalul scop pe care îl urmărim este acela de a reuni iubitorii de chitară (fie că sunt studenți la Conservator, elevi sau profesori de la liceele de muzică, fie tineri amatori pasionați de acest instrument) în jurul unor mari interpreți de chitară. Pentru publicul auditor, scopul este de a-l introduce în contextul cultural educativ oferit de spectacole de excepție (recitaluri de chitară solo) unde se interpretează piese noi, originale, executate de cei mai buni maeștri din domeniu, de renume international. In consonanță cu celelalte obiective se află și obiectivul următor: prin spectacolele oferite de unii din cei mai renumiți artiști în domeniu urmărim, de asemenea promovarea de standarde muzicale înalte în rândul publicului ascultător și creșterea exigențelor de interpretare în randul publicului de specialitate. Cât despre publicul larg vizat, se are ïn vedere popularizarea instrumentului în plan socio-cultural, cu precădere în rândul tineretului, atragerea si familiarizarea acestuia cu muzica de chitară și cu muzica clasică de calitate. Unul din mijloacele prin care ne propunem să facilităm realizarea acestui obiectiv este de a oferi acces liber tuturor spectatorilor la concertele ținute în cadrul Festivalului.

Cu fiecare an, organizatorii ar dori sa aducă îmbunătățiri Festivalului astfel încât în viitor să devina unul dintre cele mai mari festivaluri de chitară clasică din Romania.

Toate concertele din cadrul Festivalului, vor putea fi urmărite în direct pe internet pe site-ul harmoniacordis.org. Prin aceasta, Aasociația Harmonia Cordis dorește atragerea și familiarizarea publicului cu acest gen de eveniment, care este o reprezentare compactă și concentrată a domeniului chitaristic românesc în procesul său de dezvoltare.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.