Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

Novecento

Data
Access
20 lei
Loc
Diesel Club

Joi, 4 Aprilie 2013, începând cu ora 21:00, Diesel Club te invită la piesa de teatru Novecento.

Cu Mihai Costache şi participarea la vioară a Mariei Balanean.

Regia: Daniel Lungu
Scenografie: Răzvan-Mihai Plaiasu

Povestea pianistului de pe ocean. Povestea lui Novecento ! Danny Boodman T.D. Lemon Novecento!

El spunea: „Nu ești terminat, cu adevărat, atât timp cât ai o poveste, a ta, și pe cineva căruia să i-o spui! PAC! Pe mine întotdeauna m-a mirat treaba asta cu tablourile. Stau acolo sus, ani de zile, pe urmă, fără că nimic să se întâmple PAC, jos au căzut. Fără nici o explicație. De ce tocmai în momentul acela? Nu se știe.

O fi având și cuiul un suflet sărmanul! A discutat îndelung cu tabloul, nu știa ce să mai facă, apoi au stabilit o dată, o oră, o clipă, asta e! PAC !

Sau știau totul de la început? Peste șapte ani, la 13 mai, 6 fără un sfert! Peste șapte ani, la 13 mai, 6 fără un sfert: Bună! Bună! PAC! Greu de înțeles.

Mai bine să nu te gândești când cade un tablou. Când te trezești într-o dimineață și nu o mai iubești. Când deschizi ziarul și citești că a izbucnit războiul. Când vezi un tren și îți spui, eu trebuie să plec de aici. Când te uiți în oglindă și îți dai seamă că ești bătrân.

Eu m-am născut pe vaporul acesta. Erau și aici dorințe destule, dar nu durau mai mult decât drumul de la proră la pupa. Îți cântai fericirea pe o claviatură care nu era nesfârșită! Pământul, ăla e un vapor prea mare pentru mine.
Cum puteți voi, acolo jos, să va alegeți o femeie?…. O casă, un pământ, un peisaj de privit, un fel de a muri?….

Pe claviatură aia nu există muzică pe care să o poți cântă. Te-ai așezat pe un scăunel greșit: ăla e pianul la care cântă Dumnezeu. Încearcă să înțelegi dacă poți…”

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.