Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

Motivele profunde ale disperării

Data
Access
gratuit

Sâmbătă, 21 Mai 2011, începând cu ora 16:00, Centrul Cultural Noua Acropolă Cluj-Napoca te invită la prelegerea filosofică Motivele profunde ale disperării.

Invitat: coferențiar Mirela Mircea.

Senzaţia de neputinţă, tentaţia inerţiei, renunţarea la a căuta un „mai bine” în viaţă, izolarea de ceilalţi… Toate sunt semne ale unei suferinţe interioare legate de ceea ce am putea numi într-un cuvânt „disperare” şi care culminează în mod atât de nefericit în nenumărate cazuri de depresie clinică.

Suferinţele psihologice par să se acutizeze şi să se diversifice pe măsură ce viaţa şi ambianţa modernă devin tot mai complexe şi mai solicitante. A fi bucuros, chiar fericit, cel puţin sănătos din punct de vedere psihologic devine tot mai mult o reuşită, nu un fapt comun.

În cadrul prelegerii vom parcurge idei importante din istoria filosofiei, mai ales din acele şcoli în care Filosofia şi Psihologia nu erau discipline separate. Vom găsi astfel repere solide cu ajutorul cărora putem înţelege mai în profunzime fiinţa umană, nevoile şi aspiraţiile sale şi putem afla soluţiile de fortificare a psihicului, atitudini de viaţă necesare pentru o viaţă fericită.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.