Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Masă rotundă pe tema proiectelor ce implică etnia romă la Cafeneaua de Societate

Data
Access
gratuit
Loc
L`atelier Cafe Cluj-Napoca

Asociația Microregiunea Tășnad în parteneriat cu Asociația Studenți pentru Societate Cluj vor organiza sâmbătă, 8 Ianuarie 2011, începând cu ora 15:30, în L’Atelier Cafe Cluj-Napoca, o Cafenea de Societate pe tema proiectelor ce implică etnia romă desfășurate de către organizațiile nonguvernamentale sau instituțiile din județul Cluj dar și din țară.

Evenimentul este unul nonformal și face parte din proiectul Centrul de Resurse pentru Romi Tășnad desfășurat în perioada 1 Iulie 2010 și 8 Ianuarie, 2011, în Tășnad, județul Satu-Mare și Cluj-Napoca. Centrul de Resurse pentru Romi reprezintă primul demers de acest gen din județul Satu-Mare.

Proiectul urmărește implicarea activă și voluntară a unor tineri romi în dezvoltarea comunității din care fac parte, formarea abilităților de operare calculator a tinerilor romi din comunitatea Tășnad, dialogul intercultural și promovarea incluziunii sociale și a implicării active ca valori ale Uniunii Europene.

Masă rotundă pe tema proiectelor ce implică etnia romă la Cafeneaua de Societate

Ideea de proiect a luat naștere în urma constatării faptului că în orașul Tășnad există o comunitate formată din aproximativ 1150 de romi (surse neoficiale), reprezentând 12% din populația orașului, ce deține un nivel scăzut de dezvoltare economică, de infrastructură și socială iar șansele tinerilor romi de a avea acces la o educație superioară și la un loc de muncă sunt foarte scăzute.

Principalele activități ale proiectului au fost: un curs de operare calculator pentru toți tinerii romi din comunitate, un workshop intercultural cu patru tineri romi și patru tineri de etnii diferite si o vizită de experiență a patru tineri romi din comunitate la Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi din Cluj-Napoca.

Cafeneaua de Societate este ultimul eveniment semnificativ din proiect, unde se vor disemina rezultatele proiectului și se va face schimb de bune practici între organizațiile care desfășoară sau au desfășurat proiecte cu și pentru romi.

Acest proiect este finanțat cu susținere din partea Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) reflectă doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informației pe care o conține.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.