Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Maria Surducan – Prâslea cel Voinic şi Merele de Aur

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

În perioada 21 Noiembrie 2013 – 10 Ianuarie 2014, Cărtureşti Cluj-Napoca te invită să vizitezi expoziția Maria Surducan – Prâslea cel Voinic şi Merele de Aur.

De ani de zile, Pasărea Măiastră fură cu viclenie merele de aur din grădinile domneşti. Aşa se face că Prâslea cel Voinic pleacă în urmărirea ei, călăuzit de Lupul Cenuşiu, un înţelept înzestrat cu puteri magice, dar cinic şi lipsit de entuziasm. Eroul nostru ajunge până în tărâmul blestemat, unde Negru Împărat, un genial, dar malefic inventator, plănuieşte, cum altfel, să cucerească lumea.
Legenda spune că la capătul drumului pe Prâslea îl aşteaptă răbdătoare prinţesa… dar tot legenda mai spune că nimic nu e ceea ce pare.

Prâslea cel voinic îşi spune povestea în bandă desenată, într-un roman grafic de 96 de pagini, finanţat prin crestemidei.ro. Inspirată din basmele culese de Petre Ispirescu, povestea se bazează pe o documentare serioasă, care se întinde de la arta bizantină la manga japoneză şi se foloseşte de personalităţi ca Marie Curie sau Nikola Tesla în conceperea unora dintre personaje.

Şi pentru că atunci când facem un lucru, nu ne-ncurcăm, îi găzduim Mariei şi o expoziţie cu ilustraţiile ei preferate din carte. Vom avea, aşadar, un eveniment dublu, demn de un erou de basm, şi fiu de împărat pe deasupra. Demn, mai ales, de un efort creativ impresionant, de un proiect independent, născut dintr-o pasiune suficient de contagioasă încât să-i convingă şi pe alţii să investească în el.
Maria Surducan şi-a încheiat studiile de master la Universitatea de Artă şi Design Cluj şi lucrează ca ilustrator de carte, autor de bandă desenată şi grafic designer în studioul său din Cluj. Lucrările publicate până acum includ două cărţi ilustrate, un jurnal de călătorie şi diverse antologii de bandă desenată.

Vernisajul expoziției și lansarea cărții vor avea loc joi, 21 Noiembrie 2013, începând cu ora 19:00.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.