Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

MAN.in.FEST

Data
Access
gratuit

În perioada 13 – 15 iulie 2012, Asociația Teatrul Imposibil vă invită la cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Experimental MAN.in.FEST

MAN.in.FEST a fost creat din dorinţa de a introduce în spaţiul teatral național creaţii contemporane de renume internaţional, care să familiarizeze publicul din România cu inovaţiile din domeniul artistic, plecând de a premise că, prin intermediul teatrului experimental, artiştii pot atinge noi niveluri de interacţiune cu publicul. Festivalul a reuşit să devină un spaţiu de întâlnire al artiştilor din domeniul teatrului experimental, contribuind la realizarea unui schimb intercultural între artiştii străini şi cei naţionali, incluzând aici şi artiştii aflaţi la început de carieră.

Ediţia din 2012 a festivalului va reuni artişti de renume internaţional provenind din 6 ţări. Festivalul surprinde prin utilizarea unor spaţii neconvenționale de desfăşurare, precum Salina de la Turda, unde va avea loc unul dintre evenimentele speciale ale acestei ediții. MAN.in.FEST International Experimental Theatre Festival se adresează publicului larg, teatrul experimental neimplicând niciun fel de restricţii în ceea ce priveşte transmiterea mesajului cultural. Festivalul dărâmă barierele de orice fel, accesul fiind gratuit la spectacolele desfăşurate în aer liber.

Proiectul MAN.in.FEST International Experimental Theatre Festival are scopul de a promova teatrul stradal în rândul clujenilor, prin intermediul organizării unui festival de teatru de anvergură internaţională.
Ediţia de anul acesta a MAN.in.FEST se concentrează pe spaţiul de evoluţie a omului, în salturi uriaşe dar reprezentative: de la peştera mitică la castelele medievale, până la peisajul urban de astăzi.

Teatrul interactiv şi de improvizaţie permite ca artiştii şi publicul să împartă acelaşi spaţiu, să aibă o comunicare directă, să construiască împreună piesa de teatru, happening-ul, emoţiile şi chiar mesajul spectacolului. Iar asta pentru că arta contemporană este o împărtăşire dar şi o izolare a sufletului, a trăirilor şi a semnificaţiilor. Aducând în acelaşi loc trecători, public fidel, specialişti şi amatori, români şi străini, turişti şi studenţi, toţi luând parte la acelaşi spectacol, dar având roluri diferite, sunt stârnite diverse reacții; unii interacţionează mai mult, alţii mai puţin sau deloc, unii sunt mai deschişi, mai ludici, alţii se feresc sau nu înţeleg despre ce este vorba; unii sunt plăcut surprinşi, alţii nu sunt de acord cu „ce a devenit arta în ziua de azi.” Iar reacțiile merită încurajate, acestea fiind, dincolo de simpla lor natură, cel mai constructiv element când vine vorba despre dezvoltarea actului artistic, în vederea alinierii culturii românești la standardele europene și universale.

Programul complet al evenimentelor MAN.in.FEST 2012

Vineri – 13.07.2012

  17:00 – Messebolt Pupet Theatre-HU Piața Muzeului
  18:00 – Brian Young-FR Piața Muzeului
  18:00 – Silence Teatro-IT Bld. Eroilor
  19:00 – Eroristas-GR Piața Muzeului
  19.00 – Teatrul Puck-RO Bld. Eroilor
  20.30 – Messebolt Pupet Theatre-HU Piața Muzeului
  20:30 – Obsession-RO Bld. Eroilor

Sâmbătă – 14.07.2012

  10:00 – Workshop-GR: Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia Cluj-Napoca
  12:00 – Silence Teatro-IT Salina Turda
  18:30 – Brian Young-FR Bld. Eroilor
  19.30 – Teatrul imposibil-RO Piața Muzeului
  20:00 – Eroristas-GR Piața Muzeului

Duminică – 15.07.2012

  18:00 – Eroristas-GR Bld. Eroilor
  18:00 – Zero Ballet-HU Piața Muzeului
  19:00 – Teatrul imposibil-RO Piața Muzeului
  19:00 – Florina Paldau-RO Bld. Eroilor
  19:30 – Teatrul studio „Master Class”-REP. MD Piața Muzeului
  20.30 – Silence Teatro-IT Piața Muzeului
  21:30 – Zirkrobajka-RO Bld. Eroilor
Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.