Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Łukasz Jastrubczak – Miraj

Data
Loc
Fabrica de Pensule Cluj-Napoca

În perioada 1 Aprilie 2011 – 4 Mai 2011, Fabrica de Pensule Cluj-Napoca te invită la Łukasz Jastrubczak – Miraj.

MIRAŻ. Miraż înseamnă miraj. Proiectul lui Łukasz Jastrubczak este un amestec între iconografia mitului El Dorado, căutarea muntelui Paramount, și teoria lui Władysław Strzemiński asupra percepției vizuale. Artistul intenționează să grupeze prezentarea concluziilor proiectului său în trei etape succesive: expoziția de la Sabot; sculpturi în spațiul public din Świecie, în contextul proiectului Przebudzenie; rezidența de la San Francisco Headlands Centre of Arts și călătoria dinspre Coasta de Vest spre Coasta de Est în căutarea muntelui Paramount, care se va concretiza într-un road-video.

Expoziția de la Sabot se concentrează asupra teoriei lui Strzemiński. Pictorul polonez descrie evoluția percepției vizuale și se oprește asupra stadiilor finale ale filosofiei vizuale burgheze, în special asupra impresionismului și a interpretării vizuale realiste, acordând o atenție specială reprezentărilor realiste în picturile lui Cézanne, care au generat adevărata manieră de percepție, în care ochiul se concentrază asupra diferitelor părți ale realității și asupra diferitelor părți ale picturii însăși. [Putem înțelege asta în comparație cu cinematografia: ajungem să percepem mai bine spațiul atunci când camera se mișcă și schimbă punctele de vedere.]

Lucrările prezentate la Sabot sunt în mare parte lucrări video, dar și o compoziție cu cărți, câteva fotografii, desene și colaje, și o instalație [diverse obiecte ascunse sub o pânză neagră].

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 1 Aprilie 2011, începând cu ora 19:00.

Expoziția poate fi vizitată de marți până sâmbătă, între orele 16:00 și 20:00.

Galeria Sabot, etajul II

galeria-sabot.ro / info@galeria-sabot.ro / +4 0723 224 105

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.