Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Lights Out!

Data
Access
10 lei
Loc
Fabrica de Pensule Cluj-Napoca

Sâmbătă, 7 Aprilie 2012, începând cu ora 21:30, în Sala Studio a Fabricii de Pensule, formaţia clujeană Lights Out! îşi va lansa EP-ul de debut intitulat Patience.

Folosită, de obicei, pentru spectacole de teatru şi dans, Sala Studio va găzdui un eveniment ce se anunţă cu totul deosebit: „Ceea ce ne dorim să realizăm pe 7 aprilie nu e un simplu concert, ci o experienţă” (Andrei Sîncrăian, chitarist în Lights Out!).

În deschidere, Lights Out! vor avea ca invitaţi trupa de indie/shoegaze Quantum Drive, aflată la primul concert în Cluj-Napoca.

Pagina evenimentului pe Facebook: http://www.facebook.com/events/328856273840409/

Citate din presă:

Cu o combinaţie fină de psihedelii, chitare visătoare şi sunete indie, peste care pluteşte vocea uimitoare a lui Teo, Lights Out! ar putea fi unul dintre cele mai bune produse muzicale pe care România le are de oferit. (The Guardian)

Formaţia alternativă clujeană cea mai avangardistă. (revista online de muzică CZB)

Cele şase piese sună ca de după o cortină de fum […] Pe parcursul celor 25+ de minute trupa experimentează mult cu diverse atmosfere şi texturi, […] iar vocea feminină în vână indie se integrează minunat în peisaj, ajutată şi de nişte versuri meaningful şi uneori foarte personale. (BestMusic.ro)

Conturată în februarie 2010, Lights Out! este o trupă de indie/psychedelic din Cluj- Napoca. Compusă din patru liceeni/prieteni, Lights Out! intră în atenţia scenei muzicale în toamna lui 2010, odată cu înregistrarea primei piese, „Inside Out”, cu care participă la concursul byron|Rock You Highscool 2, unde câştigă premiul de popularitate. Trupa ia avânt, iar accentul începe să cadă pe compoziţiile proprii. Concertele se înşiră în lanţ, Lights Out! ajungând să împartă scena cu trupe bine cotate din „noul val” românesc, precum Grimus, The MOOoD, Omul cu şobolani, The Mono Jacks, The Amsterdams, Snails ş.a.m.d..

Februarie 2012 îi găseşte pe Lights Out! lansând „EOD”, primul single de pe EP-ul de debut, „Patience” (care urmează să fie lansat pe 7 aprilie). La jumătatea lunii martie, blogul românesc Babylon Noise alege tânăra trupă clujeană să reprezinte România în cadrul Music Alliance Pact, cu piesa „Origin”, extrasă de pe acelaşi EP.

Quantum Drive este un proiect muzical iniţiat de Ovidius Măcicăşan (voce, chitară ritmică) şi de H.G. Alex (tobe) în urmă cu aproximativ un an. Iniţial colegi într-o altă trupă clujeană, cei doi cad de comun acord să înceapă un nou proiect, de o factură stilistică mai potrivită capacităţii lor de exprimare. Li se alătură, pe parcurs, Răzvan Tomi, la bas, Raluca Apetria la clape şi Andrei Sîncrăian (chitară armonie). Piesele semnate Quantum Drive au influenţe indie-rock, shoegaze şi 60’s revival, iar printre trupele care şi-au lăsat amprenta asupra stilului lor se numără Deerhunter şi Tame Impala.


Fotografii

Poze realizate de Radu PĂDUREAN.

Citește și recenzia evenimentului.

Pentru a afla ultimele noutăţi din Cluj-Napoca, adaugă pe Yahoo! Messenger ID-ul nostru, OrasulCluj.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.