Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

La un ceai cu Filip Florian și cărțile lui

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

Joi, 23 Mai 2013, începând cu ora 19:00, Cărtureşti Cluj-Napoca, te invită La un ceai cu Filip Florian și cărțile lui.

Eu nu cred că scrisul trebuie pus înaintea vieții. Nu e cel mai important lucru pe lume. Una din cele mai periculoase uși care se pot deschide în fața unui om care scrie este să creadă că scrisul e totul, că e un fel de Dumnezeu al vieții lui. Până la urmă, scrisul e o bucățică din viață, pe care merită s-o împlinești cât timp îți face o mare bucurie. Când devine o corvoadă, un sacrificiu prea mare, trebuie dat deoparte. Nu cred în mântuirea prin artă„, declara într-un interviu Filip Florian, unul dintre cei mai apreciați și traduși prozatori români contemporani. Despre astfel de lucruri, dar și despre cele patru romane ale sale, vom discuta cu el joia viitoare la Cărturești Cluj.

Filip Florian s-a născut la 16 mai 1968 în București, unde trăiește și în prezent. A studiat geologie și geofizică. Între 1990 și 1992 a fost redactor la Cuvântul, apoi, până în 1999, corespondent al posturilor de radio Europa Liberă și Deutsche Welle. Primul său roman, Degete mici (2005), a fost recompensat cu Premiul pentru debut al României literare, Premiul de excelență pentru debut în literatură al Uniunii Naționale a Patronatului Român și Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cel mai bun debut în proză.

În 2006, împreună cu fratele său Matei Florian, a publicat romanul Băiuțeii. Ambele titluri au ajuns astazi la a patra editie. Zilele regelui (2008), al treilea roman al lui Filip Florian, a fost distins cu premiul Manuscriptum acordat de Muzeul Național al Literaturii Române și a fost desemnat Cartea anului 2008 la Colocviul romanului românesc contemporan. Cel mai recent roman al său, Toate bufnițele, a apărut la sfârșitul lui 2012. Traduse în zece limbi, cărtile lui Filip Florian au fost publicate în străinătate de edituri prestigioase ca Houghton Mifflin Harcourt (SUA), Suhrkamp (Germania), Acantilado (Spania), Fazi (Italia), Magveto (Ungaria), Czarne (Polonia), Didakta (Slovenia), Ciela si Panorama Plus (Bulgaria), Kalligram (Slovacia), University of Plymouth Press (Marea Britanie) si
Animar (Egipt).

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.