Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

La Sonata – ediţie specială de Sfântul Nicolae

Data
Access
gratuit
Loc
La Gazette Cluj-Napoca

Asociaţia Culturală EvolArts te invită miercuri, 5 Decembrie 2012, începând cu ora 21:00, la vernisajul expoziţiei de desen La Sonata – ediţie specială de Sfântul Nicolae, semnată Flaviu Moldovan.

Expoziţia ilustatorului Flaviu Moldovan include opt lucrări de mari dimensiuni, desfășurate pentru a fi admirate în cadrul localului La Gazette, două lucrări noi şi șase lucrări expuse la evenimente precedente, care pot fi achiziţionate. În plus faţă de un eveniment obişnuit, La Sonata permite apariţia unor forme noi şi variate de exprimare artistică, în acelaşi produs. Conceptul de bază al acestui eveniment se concentrează în prima parte a serii, care se prezintă sub forma unui antreu cultural.

Însă structura evenimentului este nouă, este o cheie ce deschide porțile percepției, facând astfel posibilă intrarea vernisajului în club și a muzicii în galerie. Aşadar, vernisajul continuă cu o petrecere de Sfântul Nicolae, într-o atmosferă prietenoasă de execepţie, la care de asemenea ești invitat să participi.

Flaviu Moldovan: designer, ilustrator, desenator, absolvent de Arte Plastice – UAD Cluj, este un tânăr clujean prolific şi hiper activ.

Treaba cu desenul şi cu muzica s-a declanşat in clasa a şasea, atunci când l-am cunoscut pe actualul regizor Radu Afrim, pe vremea aceea el ne preda limba română la Generala 20 din Cluj, astfel că la el am ascultat primele cd-uri cu muzică ciudată (Bjork, Massive Attack, EBTG, Portishead, FSOL, Goldie…) şi tot de la el cred că am preluat şi pofta de desen.

Făceam suprarealism în Cluj, într-o perioadă în care artiştii erau postmodernişti unii şi de avangardă ceilalţi, era artă conceptuală, pictură abstractă şi altele pe care le vedem azi ca reprezentând arta anilor 2000.

Înţeleg pornirea pe care noi o denumim artă ca pe un permanent dialog şi set de problematici care se întâmplă între personalităţile ce alcătuiesc o fiinţă, o sumă de idei care reflectă preocupările unei persoane, plus rezultatul material care apare sub forma obiectului artistic. Explicând procesul prin care apar ideile, ele nu sunt mai departe de concepte ca şi dragostea, familia, razboiul, tehnologia, divinitatea, cu inserţiile lor în viaţa noastră. Deşi sunt exprimate realist sau abstract, toate acestea sunt transpuse printr-un demers estetic care nu urmăreşte încadrarea într-un stil, ci caută spontaneitatea şi schimbarea permanentă.

Asociaţia culturală EvolArts s-a nascut din dorinţa de a oferi suport tinerelor talente, artiştilor locali şi naţionali, din diferite domenii, propune prin intermediul proiectelor pe care le dezvoltă, alternativa exprimării artei în mediul urban şi, conform profilului său, susţine reprezentaţia cu scop socio-cultural.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.