Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Kraak & Smaak

Data

Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011, începând cu ora 22:00, Boiler Club Cluj-Napoca te invită să te distrezi în compania Kraak & Smaak.

După ce au scos un număr semnificativ de hituri în 2003, în anul 2006 au lansat albumul lor de debut Boogie Angst, care a dus la un sprijin la nivel mondial din partea comunităţii funk şi a celei electronice. Tastemakerii de radio ca Annie Nightingale şi Pete Tong (UK) şi Jason Bentley (LA) au urmat la scurt timp, ceea ce însemna că exista o cerere la nivel mondial pentru sunetul lor! Aici a început ca label-ul lor, Jalapeno, să semneze deal-uri cu SUA, Benelux şi Japonia pentru a avea grijă ca băieţii să lucreze cu cele mai bune reţele independente din lume. Au participat la sute de showuri din Europa, SUA, Australia, electrizând scenele internaţionale cu seturile lor de DJ şi cele live, reuşind să aibă mega succese atât în cluburi de funk cât şi în faţa miilor de oameni de pe scenele de festivaluri.

În 2008 au lansat al doilea album Plastic People, care a dat naştere unui hit la nivel mondial – Squeeze me avândul ca vocalist pe favoritul lor, Ben Westbeech. Preluat de International Breakdance Community, a vândut peste 70.000 de exemplare plus download-uri în SUA şi le-a adus ocazia unei apariţii live la Jimmy Kimmel Show, una dintre cele mai populare emisiuni de divertisment din SUA. Mai mult, performance-ul a fost însoţit de faimosul videoclip în format flipbook care a primit multe laude din partea lui Perez Hilton, Kanye West şi alţii. Videoclipul, regizat de olandezul Andree Mat a primit numeroase premii internaţionale şi poate fi găsit şi pe YouTube.

Kraak & Smaak au fost ajutaţi şi de o serie de dancefloor remixes după: Maxwell, Jamiroquai, Fedde le Grand, Don Diablo, Mark Rae, Richard Dorfmeister, Fort Knox Five, Soul of Man, Junkie XL, Sam Sparro, All Good Funk Alliance, etc. producând de-a lungul anilor mixuri pentru Annie Nightingale (BBC), Annie Mac, BBC 6, Hedkandi UK şi posturi publice de radio din Olanda, Germania, Norvegia, Grecia ş.a.

La sfârşitul lui 2008, Kraak & Smaak lansează albumul Plastic People care prezintă nume de colaboratori precum: repperul Dudley Perkins (labelul Stones Throw), Ben Westbeech, Mark Brydon (Moloko), Bobby NiO. Pe lângă vocile de valoare, pe album se regăsesc sunete, flowuri şi momente care fac din acesta o capodoperă nu doar pe placul copiilor de cluburi, ci şi pe placul unei audienţe răspândită la nivel mondial. Piesa Cornered, în special, a primit multă apreciere pentru stilul său gen Carl Craig şi leadul de clarinet.

Prima piesă de pe albumul Plastic PeopleDynamite – face furori pe internet şi deja are parte de 60,000 de view-uri pe YouTube la doar două luni de la apariţie.

În 2009, Kraak & Smaak câştigă premiul European Border Breakers Award (EBBA) la nivel european, alături de alţi artişti precum The Ting Tings şi Adele (UK).

Caracterizaţi de către I-DJ (International DJ) drept o Must see live band, Kraak & Smaak susţine trupa Faithless în turneul lor european şi cântă la cele mai prestigioase festivaluri, printre care şi Movement Detroit Electronic Music Festival (US), Coachella, SXSW, Wakarusa şi, Miami Winter Music Conference. În Australa, Kraak & participă la două turnee, punând muzică la Good Vibrations Festival, un show demn de menţionat; în UK băieţii au făcut showuri demenţiale în cluburi precum AIR, Fingerlickin’ şi Chew The Fat, Breakspoll cât şi la festivalurile Glastonbury, Bloom, Lovebox şi Big Chill. Alte showuri europene includ Pinkpop, Dance Valley, Sziget, Lowlands şi 10 days Off.


Fotografii

Poze realizate de Cristina MĂRCULESCU.

Pentru a afla ultimele noutăţi din Suceava, adaugă pe Yahoo! Messenger ID-ul nostru, OrasulCluj.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.