Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Karl Orton – Those Wild Days Were Dogs

Data
Loc
Fabrica de Pensule Cluj-Napoca

În perioada 27 Mai 2011 – 30 Iunie 2011, Fabrica de Pensule Cluj-Napoca te invită la Karl Orton – Those Wild Days Were Dogs.

Instalația lui Karl Orton – Those Wild Days Were Dogs – este o reprezentare în joacă a unei nostalgii (i)realiste, o călătorie fantomatică pe un drum al memoriei, prin texte apropriate, imagini și obiectul ready-to-go, acuratețea unei gândiri și reamintiri esteticeneputând să fie întru totul exactă, putând să opereze într-un sistem vechi de semne epuizate care nu pot sau refuză să funcționeze izolate de alte semne obosite și de un spectru cultural superficial, la modă, pe jumătate mulțumit. Lucrările lui Orton se subscriu amatorismului delicat, o pereche de pantofi albi își fac apariția în instalație, semnalând nimic altceva decât o noutate accidentală reflectivă, astfel scenografia înălțând abordarea disfuncțională a practicii lui Orton, sau bine purtată și practicată.

Karl Orton a lucrat pentru designerul Martin Margiela din Paris, înainte de a se muta în Frankfurt/Main pentru a studia alături de Michael Krebber la Stadelschule;Orton a avut mai multe expoziții solo sau de grup la Peleș Empire în Londra și Los Angeles și este reprezentat de Galeria Eva Winkeler din Cologne. Artistul a participat în expoziții de grup sau personale la galeria Hermes und der Pfau din Stuttgart, incluzând un show palindrom curatoriat de Tom Holert și Michael Dreyer, a primit Premiul Hessische Kulturstiftung în 2011, trăiește și lucrează în Rotterdam și Londra. Karl Orton s-a născut în 1974 în Burton upon Trent.

Intrarea se face doar pe bază de programare.

Peles Empire, etaj I

pelesempire@gmail.com / pelesempire.com

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.