Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Johann Strauss și muzica Monarhiei Austro-Ungare

Data
Loc
Opera Maghiară Cluj

Duminică, 8 Februarie 2015, începând cu ora 11:00, Opera Maghiară Cluj-Napoca te invită la spectacolul intitulat Johann Strauss și muzica Monarhiei Austro-Ungare.

Dirijor: Horváth József.

Coregrafia: Felicia Şerbănescu și Rusu P. Gabriela.

Pe baza concertului de Anul Nou, Nagy Ibolya va susține un spectacol educativ. Cu participarea orchestrei şi ansamblului de balet al Operei Maghiare din Cluj. Invitaţi speciali Andreea Jura, Dan Haja prim-balerinii Operei Naţionale Române din Cluj.

Program alcătuit și dirijat de: Horváth József.

Solist vocal: Vigh Ibolya. Solo vioară: Barabás Sándor. Solo violoncel: Kostyák Előd.

În program: Johannes Brahms, Iosif Ivanovici, Liszt Ferenc, Vittorio Monti, id. Johann Strauss, ifj. Johann Strauss și valamint Franz von Suppé.

În lumea muzicii clasice, luna ianuarie se definește prin creațiile familiei Strauss, aducând o adevărată atmosferă vieneză în sălile de concerte din întreaga lume. Concertul de Anul Nou din Viena are o tradiție de mai bine de 80 de ani, iar publicului clujean i sa oferit pentru a treia oară în luna ianuarie un astfel de concert la Opera Maghiară Cluj. În febrarie muzicologul Nagy Ibolya ne va introduce în tainele muzicii Monarhiei Austro-Ungare, în urma unui spectacol educativ. Cele mai cunoscute uverturi, valsuri, polci și marșuri ale familiei Strauss, vor fi interpretate alături de lucrări compuse de Johannes Brahms, Iosif Ivanovici, Liszt Ferenc, Vittorio Monti, respectiv de Franz von Suppé. Programul a fost alcătuit și va fi dirijat de Horváth József.

Durata spectacolului: două ore.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.