Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Jazzybirds

Data
Access
gratuit
Loc
L`atelier Cafe Cluj-Napoca

Luni, 11 Februarie 2013, începând cu ora 21:00, L`atelier Cafe Cluj-Napoca te invită la un concert cu trupa Jazzybirds.

Componență Jazzybirds: Szép András (pian), Antal Attila (contrabas) și Csergő Domokos (tobe). Invitați: Yolanda Covacinschi (voce) și Réman Zoltán (saxofon).

Înfiinţată la Cluj în 2011, trupa Jazzybirds avea iniţial în repertoriu lucrările compozitorului francez Claude Bolling (autor al mai multor muzici de film, printre care şi Baudolino, avându-l ca protagonist pe Jean Paul Belmondo). În primăvară anului 2012, Jazzybirds au interpretat în primă audiţie naţională lucrarea Mass In Blue, aparţinând compozitorului britanic Will Todd, pentru trio de jazz, orchestră de coarde, cor şi soprană.

Pentru 2013, Jazzybirds pregătesc o nouă lucrare în primă audiţie, şi anume Concertul pentru trio de jazz şi orchestră, după acelaşi Claude Bolling.

În paralel cu aceste activităţi,trupa şi-a definit şi un repertoriu de standarduri de jazz, interpretate alături de invitaţii săi, dar şi piese rock celebre, prelucrate într-o manieră jazz, cu inserţii de muzică clasică sau pop jazzificate. Este şi cazul piesei Basket Case, compusă de trupa Green Day, care beneficiază şi de un videoclip şi care a intrat deja în heavy rotation pe radiouri. În acest moment trupa lucrează la două noi prelucrări, cât şi la piese proprii.

Trupa Jazzybirds se autodefineşte ca întotdeauna pusă pe glume, mai ales muzicale. Întotdeauna gata să se arunce în gol fără paraşută. De pe un bar.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.