Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Jazz & Wine

Data
Loc
Cluj-Napoca

Duminică, 21 Septembrie 2014, începând cu ora 20:00, pe Chios Summer Terrace Cluj-Napoca va avea loc festivalul intitulat Jazz & Wine, ediția a III-a.

Vinurile prezentate în cadrul evenimentului sunt de la crama Corcova Roy & Dâmboviceanu, iar pe scenă se vor urca cei de la JazzyBit, trupă finalistă la European Jazz Award în Italia.

Așezată în partea de sud-vest a țării, în județul Mehedinți, Corcova este o podgorie nouă pentru publicul de azi, care reia însă tradiția producerii vinului de calitate, inițiată în acest areal în urmă cu mai multe sute de ani. Vinurile Corcova Roy & Dâmboviceanu sunt speciale și au acel gout du terroir pentru că aici se întâlnesc elementele necesare: un climat temperat-continental cu influențe mediteraneene – veri calde și secetoase, ierni blânde cu precipitații accentuate; soluri cu o structură litologică variată și o mineralitate bogată, specifice Piemontului Motrului.

JazzyBIT este un trio instrumental format din Teodor Pop Iuliu (pian, orga Hammond, sintetizator), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuție). Trupa s-a format în 2011 când Teodor și Mihai au început acest proiect, urmând ca în toamna aceluiași an toboșarul Zsolt să li se alăture. Au început să susțină concerte în 2012 și de atunci au cântat atât în țară cât și străinătate pe scenele unor renumite festivaluri și concursuri de jazz. În 2014 au fost finaliști ai concursului European Jazz Award din Italia. Repertoriul lor este format în întregime din compoziții proprii.

Evenimentul este organizat de Guevara Events.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.