Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Iulia Burlac – Litere & Spiriduși

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

În perioada 3 Aprilie 2014 – 15 Mai 2014, Cărturești Cluj-Napoca te invită să vizitezi expoziția de ilustrații intitultă Litere & Spiriduși realizată de Iulia Burlac.

Nu că ar mai fi nevoie să vă spunem noi asta, dar fiecare literă din alfabet are spiridușul ei. Dacă ați auzit vreodată expresia cuvinte care prind viață, atunci știți ce vrem săspunem. Spiridușii sunt ființe discrete, nu le place să săatragă atenția, dar au făcut o excepție pentru Iulia Burlacși au acceptat să-i pozeze pentru o serie de ilustrații care va fi prezentată unde altundeva dacă nu la Cărturești, unde literele sunt la ele acasă.

Iată și explicația artistei: Proiectul arată un altfel de alfabet, unde se îmbină frumusețea si delicatețea literelorcu natura, cu toate formele, texturile și culorile ei, într-o lume unică, spectaculoasă. În această lume colorată, lângă fiecare literă rotundă, subțire, mică sau lată, trăiește câte un spirit al naturii ghiduș și tare simpatic. Am vrut să ofer literelor o unicitate aproape ludică în diversitatea lor, reliefându-le într-un cadru inedit şi jucăuş, diferit de cadrul convenţional, clasic. Astfel, fiecare are propriul ei decor, propria ei poveste şi propriul ei spirit al naturii.

Dacă v-am convins de senzaționalul acestui eveniment, atunci vă așteptăm cu drag să petrecem împreună o seară plăcută, printre litere și spiriduși, cu ceai parfumat și surprize cum numai dintr-o asemenea combinație inedită pot apărea.

Iulia Burlac, absolventă a Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca, ilustratoare și calatoare prin lume în căutare de lucruri magice, își petrece zilele printre acuarele, borcane de culori și lumi fermecate. De acolo se inspiră și creează imagini pline de viață, vesele și colorate.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.