Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

In the Mood for Prokofiev cu Alexandru Tomescu și Eduard Kunz

Data
Loc
Casa de Cultură a Studenților (Cluj-Napoca)

Miercuri, 21 Mai 2014, începând cu ora 20:00, Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca te invită la concertul intitulat In the Mood for Prokofiev susținut de muzicienii Alexandru Tomescu și Eduard Kunz în cadrul turneului Stradivarius.

Într-o continuă căutare a perfecţiunii, ce l-a dus în ultimii ani în zona spectacolelor sincretice,combinând muzica cu proiecţii video sau teatru non-verbal, Alexandru Tomescu ajunge acum la o formă esenţializată a muzicii. In the Mood for Prokofiev este titlul turneului, programul propunând o selecţie a celor mai îndrăgite lucrări pentru vioară şi pian ale compozitorului rus: Cinci melodii op. 35 bis şi cele două Sonate pentru vioară şi pian.

În premieră, concertele turneului Stradivarius se vor deschide cu piesa unui tânăr, chiar foarte tânăr compozitor român. Este vorba despre Gabriel Gîţan, elev în clasa a XI-a al Colegiului Naţional de Muzică George Enescu Bucureşti. El este câştigătorul concursului nonconformist lansat în urmă cu câteva luni de Eduard Kunz şi Alexandru Tomescu – practic o invitaţie la creaţie adresată compozitorilor români, indiferent de vârstă.

Mai mult, ediţia 2014 a evenimentului se înscrie în tradiţia iniţiată de Alexandru Tomescu – aceea de a integra o coordonată de responsabilitate socială. Turneul Naţional Stradivarius – In the Mood for Prokofiev – este dedicat Fundaţiei Hope and Homes for Children România, al cărei Ambasador Alexandru Tomescu este din 2012 şi luptei împotriva abandonului copiilor. Publicul este invitat să afle mai multe despre HHC România, organizaţie care de 15 ani se ocupă cu desfiinţarea orfelinatelor de tip vechi şi relocarea copiilor în sisteme cât mai apropiate de mediul familial. Astfel, iubitorii de muzică vor avea ocazia să ajute HHC România să îşi îndeplinească misiunea: aceea de a închide toate orfelinatele de tip vechi până în 2020.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.