Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

În 4D

Data
Access
15 lei
Loc
Reactor

Joi, 18 Septembrie 2014, și vineri, 19 Septembrie 2014, începând cu ora 20:00, Reactor Cluj-Napoca te invită la spectacolul de teatru intitulat În 4D.

Scenariu: Alexa Băcanu. Regia: Ovidiu Caița.

În distribuție: Raluca Mara, Oana Mardare, Valentin Oncu și Doru Taloș.

Cât de mult din ce știm despre iubire e informație preluată din ficțiunile altora și cât e realitatepersonală? Există vreo diferență între cele două? În 4D urmărește modul în care patru personaje își creează și interpretează viața și relațiile prin prisma filmelor preferate. Realizând mai mult sau mai puțin ce li se întâmplă, ele se îndrăgostesc, se despart și se urăsc, adoptând roluri care sunt imitații ale altor roluri, produse străine ale unor autori necunoscuți, care devin însă formatoare de percepții, concepții și prejudecăți.

Spectacolul, primul produs în totalitate de Reactor de creație și experiment, este realizat de o echipă formată exclusiv din absolvenți, din generații diferite, ai Facultății de Teatru de la Cluj. Textul este pe jumătate un colaj de scene din filme, recontextualizate în interiorul poveștii pe care o auzim narată din patru perspective diferite. Folosindu-se de filmele lor preferate pentru a-și ilustra dramele prin care trec, personajele din În 4D trăiesc într-o lume de clișee căutate, de evadări fanteziste din realitate și de încercări hotărâte de a-și transforma viața după rețete împrumutate.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.