Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Imperiul Șoptit de Turandot

Data
Loc
Reactor

Duminică, 11 Ianuarie 2015, începând cu ora 19:00, Reactor Cluj-Napoca te invită la spectacolul intitulat Imperiul Șoptit de Turandot, o adaptare după texte de Gozzi, Schiller, Adami şi Simoni și Camus.

One-woman show cu Georgiana Ghergu. Un spectacol de Diana Dragoș. Mișcarea scenică: Alexandra Sofonea. O producţie Reactor de Creație și Experiment.

Imperiul Șoptit de Turandot este o adaptare a legendei prinţesei chineze, bazatã pe piesele lui Carlo Gozzi, Friedrich Schiller, libretul lui Giuseppe Adami și Renato Simoni pentru opera lui Puccini, cu inserţii din Caligula lui Camus.

Turandot, femeia-dragon a Chinei de altãdatã, a rãmas pe podiumul din Sala Divanului, de unde îşi trimitea cândva la moarte pretendenţii ce nu reuşeau sã treacã probele date de ea. Deşi opulentul palat a ajuns o ruinã şi cei din jurul ei au murit, îşi retrãieşte legenda de secole, schimbându-i însã finalul. Spre deosebire de toate prinţesele Turandot dinaintea ei, cele care s-au cãsãtorit cu prinţul Calaf, aceastã Turandot nu îmbãtrâneşte. Frumuseţea ei, care provoca rãzboaie în imperiu, a rãmas intactã de-a lungul timpului.

Cei care vin sã vadã „femeia care nu moare” pentru cã şi-a împietrit inima sunt, pentru Turandot, Marea Adunare ce asistă la înfrângerea prinţilor. Şi pentru cã regãseşte aceeaşi esenţã în oameni de sute de ani, refuzã sã-şi pãrãseascã povestea.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.