Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Francesco Ionașcu și Giacomo Bigoni

Data
Access
25 lei
Loc
Diesel Club

Duminică, 12 Ianuarie 2014, începând cu ora 20:00, Diesel Club Cluj-Napoca te invită la un recital susținut de Francesco Ionașcu (vioară) și Giacomo Bigoni (chitară).

În program:

  • Nicolo Paganini – Sonata Concertata
  • Heitor Villa-Lobos – Bachiana Brasileira No. 5
  • Manuel De Falla – Siete Canciones Populares Espanolas
  • Laura Snowden – Five Impressions
  • Astor Piazzolla – Histoire Du Tango

Francesco Ionașcu, născut într-o familie de muzicieni, la 21 Decembrie 1991 la Venezia, descoperă lumea minunată a notelor muzicale la vârsta de patru ani, iar la ;ase ani începe studiul viorii. În prezent este student la Royall College of Music din Londra la clasa profesorilor Natalia Lomeiko și Yuri Zhislin. Pâna la 22 de ani, a avut peste 80 de concerte ca solist cu prestigioase orchestre din România, cum ar fi Orchestra George Enescu din București, orchestrele din Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Satu –Mare, Târgu Mureș, Craiova. Dintre dirijorii sub bagheta cărora a cântat amintim Franz Lamprecht (Germania), Francois Robert Girolami ( Franța), regretatul Alexandru Lăscae ( Olanda), Gemesi Gheza ( Ungaria), Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Petre Zbârcea, Ilarioan Ionascu Galați, Tiberiu Soare, Cristian Sandu. În afară de România, a susținut concerte în Anglia, Germania, Franța, Italia, Ungaria, în prestigioase locații: Ateneul Român și Sala Palatului (București), St.James’s Piccadilly, Steinway Hall, St.Mary Abbots Church ( Londra), Tonnhalle ( Dusseldorf), Ambasada României din Paris și Londra. Este laureat a peste 25 de concursuri naționale și internaționale. Din 2008 este bursier SoNoRo, concertând alături de mari artiști: Daishin Kashimoto (concert maestru la Berliner Philharmoniker), Alexander Sitkovetski, Natalia Lomeiko, Diana Ketler, David Cohen, Bjorn Lewis (Londra), Petras Geniusas (Vilnius), Răzvan Popovici ( Munchen), Bernhard Naoki Hedenborg (Viena) , Reto Bieri (Berna). A participat la masterclass cu prestigioși violoniști: Pinchas Zukerman, Ivry Gitlis, Maxim Vengerov, Shlomo Mintz.

Giacomo Bigoni, este un chitarist clasic italian care locuieste la Londra. Născut în 1991, el a studiat în Italia cu Claudio Piastra. S-a mutat la Londra în 2012, după un an si-a obtinut diploma de artist pentru performanța sa la Colegiul Regal de Muzica, studiind cu Carlos Bonell și Gary Ryan. Un interpret de muzica clasica poliedrică, el este profund activ în domeniul solist, muzică de cameră (duete cu harpă, vioară și flaut), repertoriul orchestral. El face în mod regulat în duet cu violoniști Francesco Ionașcu și Tiberiu Anton Horvath și cu harpists Carlotta Gambarelli și Valeria Kurbatova. A primit, de asemenea, cursuri de măiestrie de la artiști, cum ar fi: Alirio Diaz, Roland Dyens, Vladimir Mikulka, Michael Lewin și Flavio Cucchi. Câștigător a multor premii, a performat in Italia, de asemenea, și-a început o carieră profesională în Marea Britanie, facandu-si debutul la Sala Bolivar în Londra, Guitar Series. Concertele sale sunt la mare cerere în Italia, Marea Britanie, Spania și România. În septembrie 2013 și-a luat a doua diplomă de Artist la Guildhall School of Music & Drama din Londra cu Robert Brightmore.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.