Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Farsa Maestrului Pierre Pathelin

Data
Access
20 lei
Loc
Diesel Club

Joi, 27 Noiembrie 2014, începând cu ora 21:00, Diesel Club Cluj-Napoca te invită la premiera spectacolului de teatru intitulat Farsa Maestrului Pierre Pathelin.

În distribuţie:
Judecătorul – Eugenio
Căpitanul – Daniel Muntean
Pathelin – Viorel Cioflică
Guillemette – Ludmila Cioflică
Guillaume Joceaulme – Razvan Cociobea
Tibald l’Aignelet – Bogdan Berar

În regie: Viorel Cioflică

Farsa Maestrului Pathelin este un spectacol adaptat după farsa medievală cu acelaşi titlu tipărită prima oară probabil pe la 1469, însă care circula deja în Franţa încă de la 1400, şi care s-a bucurat de o mare notorietate fiind cunoscută în întreaga Europă a vremii. Prin personajele tipologizate şi intriga simplă, dar mai ales prin umorul spumos, Farsa Maestrului Pathelin a influenţat dezvoltarea teatrului popular şi este considerată a fi un punct de reper important în evoluţia teatrului ca artă. Iata de ce ne-am propus să o aducem în faţa dvs într-un spectacol prin care dorim să oferim şansa de a aprecia farsa medievală ca gen de teatru, dar şi să punctăm actualitatea unor elemente care ţin de moravurile oamenilor, de caracterul, viciile şi slăbiciunile lor, care nu se schimbă niciodată.
În Farsa Maestrului Pathelin nici un personaj nu este „pozitiv”, fiecare fiind atins de o anumită formă de corupţie sau slăbiciune: maestrul Pathelin este un avocat nevoit să apeleze la fel de fel de tertipuri pentru a câştiga procese; soţia lui, Guillemette, este gata să facă orice pentru a obţine o rochie nouă; negustorul Joceaulme este avut însă avar şi hrăpăreţ…o lume în care autoritatea este viciată şi până şi ciobanul este nevoit să se transforme în lup pentru a supravieţui.

Toate băuturile de la bar au reducere 20%.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.