Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Expoziție de desen și ilustrație de carte

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

În perioada 3-30 Martie 2016, începând cu ora 21:00, Cărtureşti din Iulius Mall Cluj te invită la o expoziție de desen și ilustrație de carte.

De data aceasta e vorba de cărți realizate de copii în cadrul unui atelier de ilustrație organizat de Asociația The Beat în colaborare cu papa maman, je suis Auteur și coordonat de Anuța Vârsta și Camelia Popa.

Veți găsi expuse 14 cărți scrise și ilustrate de copii cu vârste între 8 si 15 ani, precum și o selecție de desene/ilustrații aferente unor bucăți de text. Toate acestea exprimă căutările și preocupările specifice vârstei lor precum și prima tatonare a unor domenii artistice ca ilustrația de carte, banda desenată și portretul.

Lista tinerilor artiști participanți la expoziție: Luisa Păcurar, Horațiu Rădulescu, Daria Dascăl, Selma Axente, Denise Aldea, Tudor Pioară, Carin Bejenaru, Carla Stancu, Doroteea Goron, Ștefan Verzea, Melissa Ciorogar, Julia Ciorogar, Alexandra Cionca, Iarina Curic, Alexandru Bojan, Ștefania Morariu, Simina Griga, Luis Butuza, Bogdana Chiș, Rebeca Irimieș și Oliver Popa.

Atelierele „tata, mama, sunt Autor” s-au desfășurat în premieră la Cluj Napoca în 2015, fiind organizate în cadrul Școlii The Beat de Anuța Vârsta (autoare de cărți pentru copii) și Camelia Popa (graficiană). Ele s-au adresat copiilor între 7 și 15 ani, care au descoperit universul cărților printr-un proces activ și antrenant – creativitatea lor a fost încurajată, modelată și ghidată spre realizarea unei cărți individuale, astfel încât la final fiecare copil s-a transformat din cititor în autor, schimbându-și radical modul de raportare la carte.Fiecare atelier a durat o oră și jumătate și s-a desfășurat cu cel mult zece participanți, un număr ideal pentru a încuraja colaborarea cu atenția individuală pe care coordonatoarele au acordat-o fiecarui copil.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 3 Martie 2016.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.