Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Expoziţia rezultatelor concursului artistic internaţional „Poveste în acuarelă”

Data
Access
gratuit
Loc
Cluj-Napoca

În perioada 21 martie 2011 – 14 Aprilie 2011, Liceul pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca Expoziţia rezultatelor concursului artistic internaţional Poveste în acuarelă.

Concursul se află la a III-a ediţie şi este organizat cu ocazia Zilei Şcolii, fiind aprobat de MECTS şi cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene 2011 la poziţia 233, coordonator prof. Irinel-Lucia Oltean.

Expoziţia este parte a activităţilor de diseminare a rezultatelor concursului şi va fi deschisă la sediul Galeriei Arte (strada Vasile Alecsandri, numărul 1) a Şcolii Populare de Arte Tudor Jarda, în cadrul parteneriatului dintre cele două şcoli.

Poveste în acuarelă este concurs artistic cu caracter interdisciplinar, în care au fost implicaţi circa 200 de elevi şi preşcolari din şcolile speciale şi de masă din ţară, precum şi din şcoli speciale din străinătate, respectiv Franţa, Finlanda, Ungaria, Slovacia, cu care Liceul pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca dezvoltă parteneriate educaţionale în cadrul reţelei europene HIPEN. Obiectivul general al concursului este valorificarea în procesul instructiv-educativ a potenţialului creativ al elevului deficient de auz, în vederea eliminării decalajului informaţional şi a creşterii motivaţiei pentru învăţare, prin activităţi interdisciplinare. S-a dorit ca elevii implicaţi în concurs (grupul ţintă) să manifeste o creştere a calităţii învăţării la literatură şi o motivaţie crescută pentru actul învăţării, cuantificabile prin transferarea cunoştinţelor însuşite la literatură în context nou, respectiv redarea acestora grafic sau pictural. Astfel, prin acest concurs s-a urmărit creşterea adaptabilităţii şcolare ale elevilor deficienţi de auz, recuperarea deficitelor informaţionale, valorificarea talentelor autentice, şanse egale cu copiii auzitori prin activităţi de socializare şi creative.

Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 21 Martie 2011, începând cu ora 16:00. Anunţarea câştigătorilor concursului şi decernarea diplomelor concursului va avea loc vineri, 25 Martie 2011, cu ocazia Zilei Şcolii, la sediul Liceului pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca.

Comentarii (1)

  1. pislar marina

    Nu am primit nici un raspuns de la concursul”pictura in acuarela”.
    Va multumesc.
    grupul scolar Bivolarie.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.