Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Duo Pianistic

Data
Access
gratuit
Loc
Cluj-Napoca

Duminică, 28 Aprilie 2013, începând cu ora 10:00, în sala 59 a Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca va avea loc concursul de muzică de cameră Duo Pianistic.

Concursul Duo Pianistic a fost înfiinţat sub egida Academiei de Muzică din Cluj în anul 2009, din dorinţa pianistelor Vera Negreanu și Mihaela Gavriş de a promova repertoriul pentru două piane din literatura muzicală universală şi românească, stimulând astfel interesul compozitorilor şi interpreților pentru acest gen de exprimare artistică. Faptul că piesa impusă în concurs este compusă special pentru fiecare ediție şi interpretată în primă audiție absolută, particularizează această competiție.

Potrivit specificului formaţiei camerale, concursul este conceput în ideea unui multiplu binom. Compozitor/interpret, universal/românesc, repertoriu opţional/repertoriu impus, limbaj muzical consacrat/limbaj contemporan sunt coordonatele acestei manifestări artistice care oferă studenţilor participanţi o experiență interpretativă de excepţie.

Festivitatea de premiere şi concertul de gală vor avea loc duminică, 28 Aprilie 2013, începând cu ora 17:00.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.