Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Dreptul la şedere şi educaţie în UE a studentilor străini din ţările terţe

Data
Loc
Cluj-Napoca

Joi, 24 Martie 2011, începând cu ora 18:00, Centrul de Informare pentru Străini din cadrul Ligii Apărării Drepturilor Omului Filiala Cluj organizează în Aula UMF (strada Pasteru, numărul 6, parter) conferinţa Dreptul la şedere şi educaţie în UE a studentilor străini din ţările terţe.

Studenţii străini din ţările non-UE sunt invitaţi să participe la dezbateri, să prezinte principalele probleme cu care se confruntă şi nu în ultimul rand, să alfe despre cele mai noi servicii oferite de către Romania integrării străinilor din ţările terţe.

Scopul evenimentului ţine de informarea despre dreptul la educaţie şi şedere în România a studenţilor străini din spaţiul non-UE.

Principlele teme de discuţie vor fi:

  • Regimul strainilor din ţări non-UE in Romania – obtinerea rezidentei permanente.
  • Recunoaşterea Diplomelor în UE – Certificatele de conformitate pentru studenţii non-UE.
  • Taxe şi permise de şedere pentru studenţii non-UE.

Centrul de Informare pentru Străini Cluj-Napoca oferă informaţii şi consiliere străinilor care vin din ţări non-UE, facilitând astfel integrarea lor legală şi culturală în România. CIS Cluj face parte din proiectul Reţea de centre de informare şi consiliere pentru resortanţi ai unor ţări terţe finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului general Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor şigratorii prin Fondul European pentru Integrarea resortanţilor ţărilor terţe, Programul Anual 2009

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.