Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Dragoste interzisă

Data
Loc
Opera Maghiară Cluj

Marți, 10 Ianuarie 2017, începând cu ora 18:30, Opera Maghiară Cluj-Napoca te invită la spectacolul intitulat Dragoste interzisă de Richard Wagner.

Sperăm că vizionarea spectacolului ,,Dragoste interzisă” va aduce o revelaţie pentru public, având în vedere că această opera buffa semnată de Wagner a fost prezentată pentru prima dată în România. La Opera Maghiară din Cluj, regizorul Máté Szabó a montat această operă din tinerețe a lui Wagner, a cărei premieră absolută din 1836 a fost un eşec – mai mult, în culise, tenorul a fost luat la bătaie din gelozie… Creaţia lui Wagner este jucată foarte rar: chiar şi la Bayreuth, considerată sanctuarul lui Wagner, ,,Dragoste interzisă” a fost prezentată pentru prima oară cu numai doi ani în urmă.

Libretul operei se bazează pe piesa lui Shakespeare ,,Măsură pentru măsură”, în care localnicii din Palermo înfruntă un tiran moralist. Ipocritul guvernator german își propune înfrânarea moralelor siciliene, însă o novice din mănăstire se împotriveşte restricţiilor. Învălmăşeala generală este urmată de un carnaval dezlănțuit, care se termină numai cu o demascare a regelui reîntors. Regizorul Máté Szabó afirmă: „…am modificat timpul acţiunii, aceasta având loc acum în America anilor 1920, mai exact la New Palermo, în perioada prohibiţiei, unde apar şi personaje binecunoscute ale acelor vremuri”. Opera este dirijată de György Selmeczi, scenografia îi aparține lui Balázs Cziegler, costumele au fost create de Ildikó Tihanyi, coregrafia spectacolului fiind semnată de Melinda Jakab.

Din distribuția spectacolului fac parte soliștii: Apollónia Egyed, Sándor Balla, Levente Szabó, Adorján Pataki, Zsuzsa Barabás, János Szilágyi, Árpád Sándor, Judit Hary, Zsombor Rétyi, Róbert Plesa și László Mányoki.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.