Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

Der Schachspiel-Effekt (Efectul jocului de șah)

Data
Loc
Cluj-Napoca

Miercuri, 9 Octombrie 2013, începând cu ora 19:00, Shto College Bar Cluj-Napoca te invită la spetacolul de teatru în limba germană Der Schachspiel-Effekt (Efectul jocului de șah) prezentat de Trupa Innuendo.IV.

Trupa Innuendo.IV își începe activitatea în toamna anului 2011, când Ilinca Bulgărea și Beatrice Benedek doresc să ducă mai departe o pasiune pe care au început-o în Brașov, în timpul liceului: teatrul. În anul 1 de facultate Ilinca și Beatrice îl recrutează pe Vlad Rus. Trio-ul magic se formează și trupa începe cu pași mici, dar siguri să se dezvolte. După încă un an se alătură trupei și Iulia Rad…et Voila! Innuendo.IV se conturează. Piesele trupei Innuendo.IV, sub conducerea și regia Ilincăi Bulgărea, invocă trăiri intense, șocante, cu personaje și acțiuni complexe și turn-uri total neașteptate.

„Viața este prea scurtă, nu-i așa?”

”Das Schachspiel-Effekt” (Efectul jocului de șah) a fost prima piesă a grupului Innuendo.IV jucată în formula Ilinca, Beatrice și Vlad. Întreaga piesă se desfășoară într-un spital de nebuni, cu Beatrice în rolul unei paciente ce mereu aude o altă voce decât vocea ei – sau să fie cealaltă voce adevărata ei voce? – aceasta fiind interpretată de Ilinca – și cu Vlad în rolul doctorului care nu încetează cu întrebările care o irită pe pacienta noastră.

Pe tot parcursul jocului doctorul și pacienta vor juca șah, însă adevăratul maestru al acestei arte se va dovedi a fi acea voce pe care doctorul nu poate să o vadă sau să o audă decât la final, când la masă rămân doar cei doi. Toate mișcările din cadurul jocului de șah se vor reflecta și in dialogul personajelor. Jocul se va termina într-un șah pat.

Piesa tratează realația din ce în ce mai strânsă între realitatea și iluzie, cunoașterea de sine sau mai degrabă necunoașterea de sine.

Finalul rămâne deschis…lăsând loc interpretărilor.

Evenimentul face parte din cadrul TiMAF.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.