Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Dans Contemporan cu Zoltán Grecsó

Data
Access
10 lei/curs
Loc
Fabrica de Pensule Cluj-Napoca

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011, între orele 12:00 – 14:00, Fabrica de Pensule Cluj-Napoca organizează în Sala Studio, etaj I, un curs de dans contemporan cu Zoltán Grecsó (Ungaria), în cadrul evenimentului Vis-a-Vis (Ediţia 2) – actiune de dans contemporan.

Cursul are la bază principalele exerciţii de release technique care ne conduc către poziţiile de stretching de bază, ajutate de propria noastră greutate. Termeni: verticalitate şi greutate sunt introduşi în încălzire de la bun început şi acest lucru ajută să găsim ritmul natural al corpului şi relaţia dintre corpul în mişcare şi podea. Tema dansului e dansul însăşi cu accente pe corporalitate bazată pe starea emoţională şi ritmul din momentul creaţiei.

Zoltán Grecsó (dansator, coregraf, profesor) a absolvit Anton Bruckner PrivatUniversität din Linz şi a lucrat în ultimii ani ca dansator cu companii precum Artus, Compania Pal Frenak şi Compania Duda Eva, precum şi alte 30 de proiecte ale unor coregrafi de renume. Cu doi ani în urmă la Budapesta, în Clubul Gödör Zoltán şi-a lansat propria companie de improvizaţie-teatru-dans: Willany Leo. Zoltán a câştigat anul trecut premiul întâi Jarmila Jerábková în cadrul Concursului International de Coregrafie (Duncan Center / Praga) cu coregrafiile lui originale. Recent el lucrează ca dansator independent în timp ce predă cu regularitate la Bail Art Theater la şi Dance Academy (Budapesta).

Info şi înscrieri: office@groundfloor.ro

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.