Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Daniel TUFIȘ – Copacul Universal

Data
Loc
Cluj-Napoca

Daniel Tufiş organizează, în parteneriat cu Maitresse Maison Store Cluj Napoca, în perioada 11-30 Martie 2011, expoziţia de pictură Copacul Universal.

Pictorul foloseşte în lucrările sale simbolul Copacului Universal ca pe o legătură dintre vizibil şi invizibil, dintre Cer şi Pământ, o metaforă pentru viaţa în sine, regenerare şi nemurire, ca pe o posibilitate de trecere de la o stare la alta, ca o chemare la meditaţie, la renaştere.

Uneori, culoarea călăuzitoare, este doar ascunsă într-un colţ ori în spatele altora, ameninţând să cucerească din ce în ce mai mult spaţiu, alteori, prăvălindu-se pe galaxia de hârtie precum întregul cer peste micul pămant. Nu este război. Ci numai existenţa…Demonstrată….Doar o dulce credinţă într-o lume mai bună. Formele creează dansuri, fie sofisticate sau simple, doar ţinând ritmul. Lacrimi cad la momentul potrivit din multiplii ochi ai copacilor. Fiecare copac şi fiecare culoare are dreptul de a da ce are mai bun la un anumit moment în timp. Nu este nici o incertitudine ori confuzie ori interpretare greşită a senzaţiei. Pacea şi caldura conduce imaginaţia. Anotimpurile se întâlnesc într-un singur dans – întrucât fiecare pictură este un dans – chiar dacă avem numai două culori. (Daniel Tufiş)

Vernisajul are loc pe 11 Martie 2011, începând cu ora 19:00, în prezenţa artistului.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.