Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Cyrano de Berjerac, poate…

Data
Loc
Reactor

Vineri, 25 Iulie 2014, începând cu ora 20:00, Reactor Cluj-Napoca te invită la spectacolul de teatru intitulat Cyrano de Berjerac, poate… susținut de Teatru Fix Iași.

Un one man show tragi-comic, bazat pe povestea actorului Albu din “Larry Thompson sau tragedia unei tinereţi” de Dusan Kovacevic, spectacolul se folosește de bucuria lui Albu (veşnicul figurant) de a juca, pentru a oferi o imagine diferită de cea a actorului blazat, pentru care vocația s-a transformat treptat în chin.

Textul este un colaj care cuprinde, pe lângă fragmente din ”Larry Thompson”, monoloage din “Sexul femeii ca un câmp de lupta în Bosnia” de Matei Vişniec, “Ursul” şi “Cântec de lebădă” de A. P. Cehov, “Regele Lear” de William Shakespeare şi “Cyrano de Bergerac” de Edmond Rostand. Spectacolul a fost realizat ca producție Teatru 74 in 2008 și a fost prezentat la Festivalul Contemporanis Iași, Festivalul Atelier Baia Mare, Festivalul Underground Arad, în București la Green Hours, în Sighișoara și Cluj.

Un spectacol interactiv, activ şi aşa mai departe.

Cătălin Ștefan Mândru a absolvit Universitatea de Arte Târgu Mureș în 2008 și în prezent este actor la Iași. Între 2007-2011 lucrează la Teatru 74 din Târgu Mureș, cu regizori ca Cristian Theodor Popescu sau Cristi Juncu și, la Teatrul Ariel din Târgu Mureș, cu Luisa Brandsdorfer. În 2012 înființează, împreună cu Nora Mândru, Stanca Jabenițan și Mihai Pintilei, Teatru FIX la Iași, unde lucrează cu regizorii Adi Iclenzan, Ovidiu Caița, Bogdan Palie, Raul Coldea.

Evenimentul este realizat în colaborare cu Asociația Reciproca.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.