Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Curs de reActorie

Data
Loc
Reactor

Începând cu data de 23 Martie 2015, ora 19:00, Reactor Cluj-Napoca te invită la un Curs de reActorie.

Cu Doru Mihai Taloș, Leta Popescu și Oana Mardare.

În fiecare luni seara, Doru, Leta și Oana – în combinații de câte doi – vă așteaptă la Reactor. Vă propunem o serie de zece ateliere în cadrul unui curs/laborator. Atelierele au ca scop dezvoltarea unor calități precum creativitatea, atenția, spontaneitatea și încrederea. Vom folosi teatrul ca instrument de formare și dezvoltare. Nu trebuie să îți dorești să fii actor, ci să fii activ, antrenat, alert, conștient, încrezător și vesel. Adică reActor.

Mai exact, CE?

Cursul nostru e structurat pe zece ședințe + o ședință de probă , în decursul cărora vom atinge următoarele teme:

  1. Atenția;
  2. Încrederea;
  3. Curajul;
  4. Spontaneitatea;
  5. Creativitatea;
  6. Ritmul;
  7. Memoria;
  8. Dicția;
  9. Lucru în echipă;
  10. Prezentare – Finalitatea cursului va fi o prezentare deschisă unui public prietenos.

Mai exact, CINE?

LETA POPESCU este regizor și membru fondator RECIPROCA, asociație culturală și de responsabilizare civică. Masterandă la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj, Leta a lucrat până acum în zona independentă, realizând spectacolele Parallel (co-regizat cu Ferenc Sinkó) și Ghinga (co-regizat cu Valentina Gabor și Andrada Lazăr) la Fabica de Pensule, Poker, 9 din 10 la Reactor de creație și experiment și Happy Family in Budapest în colaborare cu compania K2, în Budapesta. A fost asistentă de regie la patru spectacole din stagiunea curentă a Teatrului Național Cluj: Mein Kampf și Sînziana și Pepelea în regia lui Alexandru Dabija, Steaua fără nume, în regia lui Alexa Visarion și Clovni Extratereștri în regia lui Eli Simon. Ocazional, Leta ține workshopuri de actorie în școli, licee și în alte cadre organizate (Cluj, București, Caracal, Brașov) și coordonează proiecte în cadrul Asociației Reciproca.

OANA MARDARE este actriță și membru fondator al spațiului REACTOR. A absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj, secția Arta Actorului în anul 2009. După o colaborare scurtă cu Teatrul I. D. Sârbu din Petroșani (2010), a decis să își continue studiile în afara țării. Atrasă de metoda de lucru a profesorului Jacques Lecoq, a absolvit Școala Internațională de Teatru ESTUDIS din Barcelona, un ambient deschis și multicultural unde aprofundează metoda pedagogică lecoquiană. În 2013 a revinit în Cluj unde a fondat, alături de Doru Taloș, spațiul cultural alternativ Reactor de creație și experiment – un spațiu dedicate promovării și dezvoltării tinerilor artiști. Acolo joacă în spectacolele „Așteptând-o pe Alice”, „9 din 10” și „În 4D”, precum și la Fabrica de Pensule în spectacolul „Ghinga”.

DORU TALOȘ este actor și membru fondator al spațiului REACTOR. A absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, sectia Arta Actorului, Cluj Napoca, în 2009. Încă din timpul facultății e atras de spațiile neconvenționale și de teatrul neinstituționalizat. După o scurtă colaborare cu teatrul Dramatic I.D. Sârbu în 2010, a hotărât să își continue studiile în Barcelona. Acolo a urmat cursurile Școlii Internaționale de Teatru Estudis Berty Tovias, școală în care a descoperit metoda pedagogică a maestrului francez Jacques Lecoq. Într-un oraș multicultural a luat primul contact cu sistemul de teatru independent, prin producțiile companiei 45Tallers (Atelier45) – Elevador și Așteptând-o pe Alice. Din decembrie 2013 revine in Cluj, unde inițiază proiectul Reactor de creație și experiment și unde joacă în spectacolele „9 din 10”, „Poker”, „In 4D”, „Provizoriu”.

Mai exact, CÂT?

Prețul cursului este de 350 lei. Taxa se poate achita în trei tranșe.

Înscrieri și alte detalii: +4 0747 197 501 sau rezervari.reactor@yahoo.ro.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.