Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Culture Action Day și European Day of Languages

Data
Access
gratuit
Loc
Cluj-Napoca

Miercuri, 12 Decembrie 2012, începând cu ora 18:00, la Bastionul Croitorilor Cluj-Napoca, AEGEE Cluj-Napoca organizează Culture Action Day, o zi în care tradiția românească este la ea acasă. Puteți astfel să vizitați un târg de handmade și să cumpărați cadouri celor dragi (pentru că oricum se apropie Crăciunul). Începând cu ora 19:00 vom avea parte de un spectacol folcloric susținut de Cristina Oneț și Clubul Folcloric Bucium. Începând cu ora 20:00 va avea loc vizionarea filmului Ucrainienii din Maramureș, urmată de o degustare de produse românești.

Joi, 13 Decembrie 2012, începând cu ora 18:00, în Uptown Arts Caffeese Cluj-Napoca, va avea loc Ziua Europeană a Limbilor Străine. Evenimentul promovează diversitatea lingvistică, subliniind totodată importanţa învăţării limbilor străine în parcursul personal şi profesional al cetăţeanului european. La Ziua Europeană a Limbilor Străine vor participa mai multe centre culturale şi catedre de limbi străine din Cluj-Napoca, şi anume British Council, Institutul Francez, Casa do Brasil, Centrul Confucius, Catedra de limbi şi literaruri Scandinave, Catedra de limbi Slave, Centrul Cultural Italian, Asociația Gutenberg și Centrul Cultural Rus.

AEGEE sau Asociaţia Studenţilor Europeni este una dintre cele mai mari asociaţii interdisciplinare din Europa, având peste 200 de filiale în 40 de ţări. Înfiinţată în 1985 la Paris sub numele de Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe, asociaţia are scopul de a consolida o Europă mai unită prin comunicare interculturală.

Organizaţia noastră are o orientare multiculturală şi interdisciplinară, numărând membri de la toate facultăţile şi universităţile din Cluj-Napoca cât şi din alte oraşe. Astfel, AEGEE Cluj-Napoca se adresează tuturor studenţilor indiferent de profilul lor academic, încurajând în acelaşi timp schimburile culturale şi oferind posibilitatea de a cunoaşte alţi studenţi din culturi şi ţări diferite, de a organiza şi susţine proiecte împreună, de a promova o Europă unită, fără prejudecăţi. Printre principalele principii şi valori promovate se numără cooperarea interstudenţească, voluntariatul, comunicarea şi munca în echipă. În acelaşi timp, susţinem principalii piloni AEGEE Europe: schimbul intercultural, pace şi stabilitate, educaţia superioară cetăţenia activă. Printre proiectele AEGEE Cluj- Napoca se numără European Day of Languages, Culture Action Days și Summer University, cel mai mare proiect la nivel european, care oferă tinerilor posibilitatea de a cunoaște Europa în toate formele și culorile ei.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.