Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

Concursul de afișe Transilvania. 1940-1941

Data
Loc
Fabrica de Pensule Cluj-Napoca

În perioada 25 Februarie 2011 – 30 Martie 2011, Fabrica de Pensule Cluj-Napoca te invită să vizitezi expoziția Concursul de afișe Transilvania. 1940-1941.

„Afişe transilvănene” este o expoziţie inedită care aduce, în premieră, publicului din Transilvania, afişe de promovare turistică a Ardealului, realizate de cei mai renumiţi designeri de afişe ai anilor ‘40.

Aceste afişe au fost realizate pentru un concurs de afişe lansat de oficiali turismului, anunţ prin care se aşteptau „afişe artistice (…)care scot în evidenţă specificul turistic ale Transilvaniei, cum ar fi băile, turism, caracteristici geografice şi etnografice, timp liber, sporturi de iarnă, staţiuni.” Scopul acestor afişe – conform anunţului, a fost „de a atrage atenţia locuitorilor asupra staţiunilor şi locurilor din această zonă.” Lucrările au fost realizate de Konecsni György – cel mai renumit designer de afişe maghiar din acea perioadă – Lőrincz Gyula, Szatmáry István, Bánhidy Andor şi alţi artişti. Afişele premiate au fost tipărite în tiraje mari şi au fost folosite în scopul promovării turistice a Ardealului. Afişele expuse acum, în premieră- după 70 de ani de la realizarea lor, provin dintr-o colecţie privată din Budapesta.

Din titlurile afişelor amintim: „Cluj – Oraşul comoară”, „Faceţi sport în Transilvania”, „Să facem sport pe Harghita”, „Transilvania”, „Lacul Roşu”, „Băile termale ale Ardealului!”, „Petreceţi vacanţa de vară în Transilvania!” „Transilvania, veniţi aici!”, „Petreceţi concediul în Ţinutul Secuiesc”, sau „Nu putem părăsi… Ardealul”.

ClujEst – punct de cercetare vizuală, etaj II
marți – sâmbătă / 16:00 – 19:00

clujest.ro / sebo_sz@yahoo.com / +4 0745 480 619

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.