Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Concert de chitară flamenco

Data
Access
20 lei
Loc
Diesel Club

Joi, 27 Iunie 2013, începând cu ora 21:00, Diesel Club te invită la un concert de chitară flamenco cu Varga Andras şi Bogdan Boacă.

O seară în care chitara flamenco își dezvăluie universul ei mistic, făcând să vibreze focul și spiritul. Prin interferența celor două chitări vom putea savura ritmurile și melodiile mediteraneene. Vor fi prezentate – Solea , Buleria, Farruca și multe alte genuri tradiționale din flamenco, alături de compozițiile proprii ale protagoniștilor . Cei doi chitariști sunt din Cluj. Andras este unul dintre primii chitariști care au deschis stilul flamenco în România încă din 1997. Cu o vastă experiență concertistica în Ungaria și România, el prezintă și numeroase piese proprii, lucrînd actualmente la un disc. Compozițiile sale au un caracter mai dulce și melancolic ce vor da un balans și vor echilibra tensiunea din flamenco. Bogdan este un chitarist foarte talentat și creativ. Prieten bun și tototada fost elev al lui Andras, el își va da tot suportul în chitaristica, percuție și în tot ceea ce e legat de flamenco și rumbă flamenco.

Flamenco este un gen tot mai popular astăzi și cu rădăcini adînci înfipte în multe culturi – după ce a pornit că o tornadă din Andalusia și Spania. Este muzică cu o fuziune puternică avînd la bază sentimentul, expresivitatea și tensiunea. O energie care ne aduce la o nouă verticalitate , prin Duende – spirit și foc, încărcătură fără de care nu există flamenco-ul.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.