Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Colecții și colecționari

Data
Loc
Fabrica de Pensule Cluj-Napoca

Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010, începând cu ora 19:00, Fabrica de Pensule Cluj-Napoca te invită la dezbatarea Colecții și colecționari.

Participă: Ștefan Tiron, Mihai Pop, Alec Bartos

Dezbaterea se va concentra pe actul de a colecționa ca proces de valorificare a unor obiecte în serii bine definite – proces relevant nu doar pentru o reflecție asupra ce (se colecționează) ci și de ce (se colecționează). Care este motivația efortului deseori asiduu de a arhiva și a aduna obiecte (sau non-obiecte) și cine sunt oamenii din spatele colecțiilor care ne atrag atenția?

Colecția care capătă o altă logică decât banala alăturare a obiectelor pe care le conține devine interesantă nu doar ca proiect de selecție în sine, ci și ca reflecție a intereselor și profilului colecționarului, un subiect al discuției la fel de important ca și mobilul efortului său arhivistic.

Dezbaterea Zi de zis invită posesori de colecții interesante, cunoscători și colecționari de colecționari, pentru a discuta despre logica arhivistică a acestora, relația dintre obiectele colecționate și profilul celor care le adună, subsolurile obsesiei de a strânge obiecte sau non-obiecte și procesul prin care acestea primesc o logică proprie.

Finanțator: Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein și Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Fundația AltArt.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.